Historisk udvidelse af Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn lancerede i 2014 ”Expanding CPH” – en vision om en lufthavn, der kan betjene 40 millioner passagerer om året. Visionen er for længst omsat i konkrete planer og projekter, som vi er i gang med at realisere.

Antallet af flyrejser er steget markant de seneste årtier, og væksten fortsætter. Vi har det seneste årti opretholdt et historisk højt investeringsniveau.

I 2014 lancerede vi Expanding CPH  – en ambitiøs vision for fremtidens lufthavn, der kan betjene 40 millioner passagerer om året. Visionen er for længst omsat i konkrete planer og projekter, som vi er i gang med at realisere.

Det betyder, at terminaler, antallet af standpladser til fly og resten af lufthavnens flyområde skal vokse til næsten dobbelt størrelse.

Med Øresund til den ene side, motorvej og tog til den anden og by og boliger omkring er opgaven for fremtidens lufthavn både klar og kompleks: Vi skal udvide lufthavnen indenfor vores eksisterende areal på 11,9 km2.

Det betyder blandt andet, at udbygningen skal ske uden at flytte lufthavnens yderhegn, så areal og den nuværende infrastruktur kan udnyttes optimalt. Derfor er det nødvendigt at bygge på vores gamle tværbane, når der skal skabes plads til flere gates, længere fingre og større terminaler.

Læs mere på følgende links:

Historisk udvidelse af Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn lancerede i 2014 ”Expanding CPH” – en vision om en lufthavn, der kan betjene 40 millioner passagerer om året.

Visionen er for længst omsat i konkrete planer og projekter, som vi er i gang med at realisere.

Læs mere om Expanding CPH

Vi bygger fremtidens lufthavn

Vi udbygger lufthavnen for at gøre din verden større. Københavns Lufthavn vokser til dobbelt størrelse med alt under ét tag, så du nemt kan komme ud i verden på ferie og forretning.

Vi beklager generne, mens vi bygger.

Læs om alle byggeprojekterne