Historisk udvidelse af Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn lancerede i 2014 ”Expanding CPH” – en vision om en lufthavn, der kan betjene 40 millioner passagerer om året. Visionen er for længst omsat i konkrete planer og projekter, som vi er i gang med at realisere.

Antallet af flyrejser er steget markant de seneste årtier, og væksten fortsætter. Vi har det seneste årti opretholdt et historisk højt investeringsniveau.

I 2014 lancerede vi Expanding CPH  – en ambitiøs vision for fremtidens lufthavn, der kan betjene 40 millioner passagerer om året. Visionen er for længst omsat i konkrete planer og projekter, som vi er i gang med at realisere.

De nye planer og byggeprojekter resulterer i udvidelelser rundt omkring i lufthavnen, som giver mere plads dedikeret til flere oplevelser, butikker, cafeer, restauranter og siddepladser for de rejsende.

Dobbelt størrelse

Det betyder, at terminaler, antallet af standpladser til fly og resten af lufthavnens flyområde skal vokse til næsten dobbelt størrelse.

Med Øresund til den ene side, motorvej og tog til den anden og by og boliger omkring er opgaven for fremtidens lufthavn både klar og kompleks: Vi skal udvide lufthavnen indenfor vores eksisterende areal på 11,9 km2.

Læs den første pressemeddelelse om udvidelsesplanerne ”Expanding CPH” 

Vi bygger fremtidens lufthavn

 

Vi udbygger lufthavnen for at gøre din verden større. Københavns Lufthavn vokser til dobbelt størrelse med alt under ét tag, så du nemt kan komme ud i verden på ferie og forretning.

Vi beklager generne, mens vi bygger.

  Læs om alle byggeprojekterne