18.09.2017

Københavns Lufthavn og DSB indgår strategisk partnerskab

DSB og Københavns Lufthavne (CPH) har indgået et strategisk partnerskab. Første skridt i det tættere samarbejde er indsættelse af DSB InterCityLyn-tog hver halve time direkte mellem Jylland, Fyn og Københavns Lufthavn fra søndag den 12. december 2010.  

De direkte InterCityLyn-tog direkte til Københavns Lufthavn er første skridt i DSB og CPH's fælles strategi målrettet erhvervskunderne i Syd- og Østjylland, på Fyn og i det sydlige Sverige.

Med tiltaget vil togene overtage en endnu større markedsandel, vurderer DSB's administrerende direktør Søren Eriksen.

"DSB har i dag en markedsandel på 40 procent af trafikken til og fra Københavns Lufthavn, og vi vil gerne komme vores erhvervskunder i møde og skabe en sammenhængende rejse med mulighed for at gøre rejsetid til arbejdstid. Her er direkte tog hver halve time mellem hjertet af Aarhus og Københavns Lufthavn oplagt. Det er det, kunderne efterspørger, og der er et godt potentiale for vækst i erhvervskundesegmentet," siger han.

Betydelige tidsgevinster
Den opfattelse deler salgs- og markedsdirektør i CPH, Carsten Nørland, der også ser partnerskabet som en styrkelse af Københavns Lufthavn i konkurrencen med lufthavnene i Hamburg og Stockholm.

"For rigtig mange mennesker i Jylland, Nordtyskland og Sydsverige er der både betydelige tidsgevinster og flere direkte flyforbindelser at hente ved at tage toget og flyve fra Københavns Lufthavn, der er et af Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkter," siger han.

Den holdning deler DSB, der også har fokus på Sverige, hvor DSB har en markedsandel på 25 procent af trafikken på skinner.

Stort potentiale
"Her er potentialet om muligt endnu større. Svenskerne i er forvejen rigtig gode til at tage toget, men jeg ser nogle oplagte muligheder i at kunne markedsføre os sammen med Københavns Lufthavn og på den måde nå endnu flere af de svenske erhvervskunder," siger Søren Eriksen.

På sigt vil CPH og DSB udvide samarbejdet med yderligere tiltag - på listen over tiltag, som parterne drøfter, indgår der overvejelser om at gøre det muligt at langtidsparkere bilen ved en station, tjekke ind og aflevere bagagen på stationen, sætte sig ind i toget og køre direkte til lufthavnen og være omfattet af DSB's Rejsetidsgaranti, der dækker, hvis uheldet skulle være ude, og flyet er fløjet.

"Med det styrkede samarbejde, ønsker vi at skabe værdi for kunderne ved at tilbyde den sammenhængende rejse, hvor kunderne er i fokus, fra de træder ind på stationen, til de er ombord på flyet," siger Carsten Nørland, der understreger, at nogle af tiltagene ligger et stykke ude i fremtiden.

På den helt korte bane vil CPH og DSB foruden flere tog til og fra lufthavnen gøre det endnu lettere for kunderne at tjekke ind på stationerne og orientere sig om togenes afgangstider i lufthavnen.