Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
18.09.2017

Københavns Lufthavne A/S og FedEx indgår samarbejdsaftale

Københavns Lufthavne A/S har indgået aftale med verdens største ekspres fragtvirksomhed, FedEx Express, om at opføre en fragtterminal og et kontorhus specielt til FedEx Express. Partnerskabet løber frem til og med år 2023 med mulighed for forlængelse.  

Fragtterminalen, der placeres i lufthavnens østlige del i fragtområdet, bliver på ca. 1,600 m2 og bliver skræddersyet til FedEx Express med både airside- og landsideadgang. Desuden vil der blive bygget et kontorhus på 770 m2 til FedEx Express.

Fokus på kunderne
Kontrakten mellem Københavns Lufthavne A/S og FedEx Express afspejler Københavns Lufthavne A/S' fokus på kunden i forbindelse med udviklingen af en skræddersyet løsning sammen med kunden, der også indebærer fordele for lufthavnen på længere sigt:

Ved at investere i projekter, der skaber værdi for kunderne, opnår vi en tilfreds kunde og et bedre produkt, der er udformet specielt til kunden. Desuden sikres bedre udnyttelse af lufthavnens kapacitet på længere sigt,” udtaler administrerende direktør for Københavns Lufthavne A/S Brian Petersen.
Den nye terminal vil give et løft til vores service til kunderne i og omkring København og vil hjælpe med at fremme Danmarks vækst på det globale marked,” udtaler Managing Director Northern Rim Operations, David Canavan. “København er et strategisk marked for FedEx Express i Europa, og FedEx hjælper med at øge den globale samhandel ved at gøre det muligt for virksomheder i Danmark at levere hurtigt og pålideligt i hele verden,” siger David Canavan.

Det største fragtknudepunkt i Skandinavien

Vi er meget tilfredse med den kontrakt, vi har indgået med FedEx Express. Aftalen vil styrke vores position som det primære fragtknudepunkt i Skandinavien. FedEx Express er en global ekspres fragtvirksomhed, og vores samarbejde vil yderligere forankre vores position som Skandinaviens hub. Det er vores ambition at udvikle fragtområdet i Københavns Lufthavn yderligere i de kommende år. Samarbejdet med FedEx Express er første skridt i den retning,” udtaler Brian Petersen.Den nye fragtterminal og kontorhuset forventes at være klar til brug i foråret 2009.

Væksten på 4,1% i fragtmængderne i 2007 understreger Københavns Lufthavns rolle som Skandinaviens største knudepunkt for luftfragt. I 2007 blev der ekspederet 395.506 tons fragt i Københavns Lufthavn i forhold til 380.024 tons året før.