Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

CPH SWIFT: Flere billige rejser fra Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavne A/S offentliggjorde i dag et nyt koncept, CPH SWIFT, der giver effektive flyselskaber adgang til nye fleksible faciliteter og halv pris på passagerafgiften. Formålet er at tiltrække nye selskaber og ruter til lavere priser til gavn for de danskere, der ønsker et enkelt og effektivt rejseforløb.  

Københavns Lufthavne A/S løftede i dag sløret for et nyt koncept, CPH SWIFT, der skal give danskerne billige billetter til flere destinationer og samtidig give flyselskaberne nye muligheder for vækst i en tid, hvor branchen er presset af verdensøkonomien og større fokus på pris og effektivitet fra passagererne.

Passagerafgiften halveres
CPH SWIFT, som Københavns Lufthavne A/S har arbejdet på igennem længere tid, består blandt andet af en ny udbygning af lufthavnen, der er særligt designet med henblik på effektivitet og som derfor giver flyselskaberne mulighed for at reducere deres omkostninger. Effektiviseringen betyder, at den passagerafgift, flyselskaberne betaler til lufthavnen, bliver halveret.

Effektivitet og fokus på prisen er den vej vinden blæser i luftfartsindustrien, og det bliver vi alle sammen nødt til at indstille os på. Med SWIFT halverer vi passagerafgiften, hvilket vil tiltrække nye flyselskaber og give incitament til at åbne nye ruter – også for flyselskaber, som allerede er etableret i lufthavnen. Det vil betyde nye vækstmuligheder for selskaberne i en presset tid og flere billigere rejser at vælge imellem for passagererne,” siger Brian Petersen, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Effektivt og billigt
Halveringen af passagerafgiften er mulig, fordi der stilles en række krav til hvor effektive flyselskaberne skal være, hvis de vil flyve fra SWIFT. Selskaberne skal være i stand til at få tømt, klargjort og sendt flyene af sted igen på en halv time – den såkaldte turnaround-tid. For passagererne betyder SWIFT mere selvbetjening. Størstedelen af passagererne skal checke ind på nettet, over mobilen eller på automater i lufthavnen.

Faciliteterne i CPH SWIFT er designet så de lever op til de krav flyselskaberne stiller og gør dem i stand til at være så effektive og så billige som muligt – og det er nøglen til at skabe ny vækst. I de seneste otte år har der været konstant vækst i lavpristrafikken, hvilket er udtryk for at flere og flere passagerer foretrækker billigere rejser og et enklere rejseforløb. CPH SWIFT er en investering i mere effektivitet og flere billigere rejser,” siger Brian Petersen.

En integreret del af Lufthavnen
CPH SWIFT bliver en udbygning af Københavns Lufthavns eksisterende terminalanlæg. Der bliver opført en ny ”finger”, der vil gøre brug af seks eksisterende standpladser, der i forvejen lever op til kravene om effektivitet og hurtig turnaround-tid. CPH SWIFT vil fra begyndelsen have en kapacitet på cirka seks millioner passagerer årligt, men der er yderligere fem standpladser i det område, hvor den nye finger kommer til at ligge, så det bliver enkelt at udvide kapaciteten til det dobbelte, når behovet melder sig. Selve bygningen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der også har tegnet store dele af de eksisterende terminaler.

For passagererne er fordelene ved CPH SWIFT åbenlyse. Den nye bygning bliver en integreret del af resten af lufthavnen, hvilket giver passagererne adgang til de eksisterende faciliteter og som gør det nemt at komme til og fra de nye faciliteter.

CPH SWIFT er meget mere end en bygning. Det vil give de rejsende en ny oplevelse af lufthavnen. Med direkte forbindelse til tog og metro og med adgang til resten af lufthavnens muligheder, leverer CPH SWIFT et helt nyt produkt til passagerer, der foretrækker en enklere rejse og lavere pris frem for mange valgmuligheder og et højt serviceniveau,” siger Brian Petersen.

Samtidig betyder det, at CPH SWIFT bliver en integreret del af den eksisterende lufthavn, at kunderne kan benytte f.eks. den centrale security og det eksisterende moderne bagageanlæg, hvilket er med til at holde bygge- og anlægsomkostningerne på omkring 200 millioner kroner.

En betydende og konkurrencedygtig lufthavn
Ifølge Brian Petersen er CPH SWIFT ikke bare en god nyhed for flyselskaberne og passagererne, men også for samfundet som helhed.

Det er af afgørende betydning for Danmark at vi har en betydende og konkurrencedygtig lufthavn. Vi er allerede en meget veldrevet lufthavn, der ligger i den billigste tredjedel i Europa og har næsthøjeste passagertilfredshed. CPH SWIFT er et nyt offensivt tiltag og en integreret del af den udviklingsplan, der skal sikre, at vi også fremover er en lufthavn i verdensklasse, der skaber værdi for både passagerer, luftfartsselskaber, erhvervslivet og det øvrige samfund,” siger Brian Petersen.

Første spadestik til CPH SWIFT forventes at blive taget i begyndelsen af 2009, og de første passagerer forventes at kunne flyve billigt og enkelt på sommerferie fra CPH SWIFT i sommeren 2010.

For yderligere info kontakt venligst:
Søren Hedegaard Nielsen, pressechef i Københavns Lufthavne A/S, +45 32 31 28 00.

Om Københavns Lufthavne A/S
Københavns Lufthavne A/S (CPH) er et børsnoteret selskab, som ejer og driver lufthavnene i København og Roskilde. Københavns Lufthavn er en af Danmarks største arbejdspladser med 22.000 medarbejdere og cirka 2.000 medarbejdere i CPH. Københavns Lufthavne stiller infrastruktur, bygninger og servicefaciliteter til rådighed for de mange virksomheder, som driver deres forretning i lufthavnen.

Om CPH SWIFT
CPH SWIFT et nyt koncept, der sikrer flere, billigere flybilletter til et øget antal destinationer. Konceptet er en ny måde at gøre tingene på. CPH SWIFT er designet med henblik på effektivitet, hvilket betyder, at CPH kan halvere passagerafgiften, hvis flyselskaberne opfylder en række effektivitetsmål. CPH SWIFT er tilgængelig for alle effektive flyselskaber.