Mangfoldighed og inklusion

Mangfoldighed og inklusion
Hvert år ansætter vi flere hundrede nye kolleger. Vi prioriterer at skabe plads og rum for udvikling til dem, som måske ikke lige passer ind i arbejdsmarkedets gængse kasser. Hvad enten det drejer sig om stressramte, unge med kognitive udfordringer, nedslidte seniorer eller kolleger med autisme.
Vi har for eksempel ansatte med autisme i bagagescreeningen, som udfører den daglige screening af tusindvis af kufferter for ulovligt indhold. Det kræver et godt overblik for mønstergenkendelse og afvigelser, som netop er nogle af de kompetencer, mennesker med autisme kan sætte kryds ved. Derfor hjælper den socialøkonomiske virksomhed Specialisterne os med at rekruttere medarbejdere til dette arbejdsområde.
Vi har også samarbejdet med Glad Fonden om uddannelsestilbud til unge med kognitive handicap og svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. I 2023 blev vi desuden koblet på Tårnby Kommunes ungeprojekt ’Unge med kant’, der skal hjælpe udsatte unge mellem 15-29 år, med personlige og sociale udfordringer hen mod uddannelse og arbejde.

Balance i kønssammensætning
Københavns Lufthavne vil være en virksomhed, der afspejler befolkningen med en høj grad af mangfoldighed. På nogle områder er vi godt med, for eksempel når det handler om alder og uddannelsesbaggrunde. Som mange andre virksomheder i transportbranchen er vi dog bagud, når det handler om at tiltrække kvinder.
I efteråret 2022 underskrev vi Dansk Industris Mangfoldighedsløfte med det formål at fremme mangfoldighed, inklusion og ligestilling i hele virksomheden og på alle niveauer.
Vores mål for kønsbalancen er: 40/40/20 i 2030. Med dette mål sigter vi mod at opnå mindst 40 procent repræsentation af både mænd og kvinder i arbejdsstyrken. Målet om en 40/40-fordeling afspejler vores syn på ligestilling for kvinder og mænd, samtidig med at det sikrer en 20 procent fleksibilitetsmargin for nuværende og fremtidige medarbejdere af alle køn, inklusive dem med andre kønsidentiteter.

Udvikling af talenter
I Københavns Lufthavne tror vi på, at vi lykkes bedst ved at lære af hinanden og udvikle os sammen. Derfor prioriterer vi løbende læring i hverdagen og ser udvikling som et fælles ansvar, der deles mellem medarbejdere, ledere og virksomheden som helhed.
Hver medarbejder har ansvar for at engagere sig aktivt i sin egen udvikling. Vi tilbyder både interne og eksterne læringsmuligheder, så du altid har adgang til ny viden og kompetencer. Udviklingsmuligheder såsom kurser er vigtige, men den primære læring sker gennem den daglige praksis og gennem kontinuerlige check-ins, hvor du får sparring og feedback.
For dig, der er i starten af din karriere eller for første gang arbejder i en større, kompleks organisation, har vi konceptet CPH First Professionals. Med dette initiativ støtter vi yngre medarbejdere i deres professionelle udvikling ved at styrke det personlige lederskab, udvikle deres sociale og faglige kompetencer og skabe et netværk på tværs af virksomheden.

Danish Diversity Awards priser 2023
Dansk Industris Danish Diversity Awards hylder de personer og virksomheder, der gør en forskel for mangfoldighed. Vi er stolte af at have vundet følgende priser ved Danish Diversity Awards 2023:
Årets medarbejder
Lars Faurschou, som er chef for vores værkstedsorganisation, vandt i 2023 ”Årets medarbejder”. Den fik han for sit mangeårige arbejde med at skabe en inkluderende kultur i lufthavnen, hvor der er plads til, at den enkelte både kan være sig selv og føle, at man er en del af noget større.
Årets DEIB-initiativ
Sikker læsning for alle har fokus på inklusion af ordblinde og på at støtte ordblinde medarbejderes mulighed for at læse og lære på lige vilkår med ikke-ordblinde.