Klap- og barnevogne

Hvis du vil have din egen klapvogn med helt ud til flyet, skal du spørge på forhånd hos dit flyselskab eller når du checker ind.

Rejs med børn i lufthavnen

Se guiden her

Reglerne for klap- og barnevogne kan variere fra flyselskab til flyselskab. Tjek derfor altid med dit flyselskab i god tid, hvis du er i tvivl.

Paraplyklapvogne

Det er som udgangspunkt muligt at tage en paraplyklapvogn med gennem sikkerhedskontrollen og helt ud til gaten. Vær dog opmærksom på, at flyselskaberne har forskellige regler for, hvor stor en klapvogn må være, hvis du skal have den med til gaten. Tjek derfor altid i god tid med dit flyselskab.

Desuden skal en klapvogn altid have påført et særligt bagagemærke, som ikke kan printes i selvbetjeningsautomaterne ved check-in. Dette skal gøres ved de manuelle check-in skranker.

Indlevering til odd-size bagage

Hvis klap- eller barnevognen skal indleveres som odd-size bagage, skal du være opmærksom på, at der er to odd-size indleveringssteder i Københavns Lufthavn:

  • Terminal 2: Alle flyselskaber udover SAS. Dette indleveringssted benyttes af handlingselskaberne Aviator og CFS. De findes helt for enden af Terminal 2 ved siden af skranke 154.

  • Terminal 3: Kun for SAS-rejsende. Dette indleveringssted benyttes af SGH (SAS Ground Handling) og ligger ved SAS' billetkontor og Starbucks.

Se hvem der håndterer bagagen for dit flyselskab her.


Klapvognstasker

Nogle flyselskaber anbefaler, at man benytter en beskyttelsestaske til barnevognen eller klapvognen under rejsen. 

Du kan læse mere omkring leje af klapvognstasker på www.airshells.com.


Lån klapvogn efter sikkerhedskontrollen

Det er muligt at låne en klapvogn af mærket Nordic Crown i lufthavnen. 

Klapvognene samles sammen til afhentning umiddelbart efter sikkerhedskontrollen. Men da vores klapvogne bliver brugt flittigt af vores små passagerer, er de dog typisk at finde overalt i lufthavnen. Ser man en ubrugt klapvogn, er man altid velkommen til at benytte den.