Håndbagage

Håndbagagen er den bagage, som du selv bærer ombord på flyet. Vær opmærksom på, at der er særlige regler for, hvad du må tage med.

Din håndbagage skal efterses i sikkerhedskontrollen, da der er særlige regler for, hvad du må tage med dig ombord på flyet.

For at komme hurtigt gennem sikkerhedskontrollen er det en god idé at tænke over, hvordan du pakker din håndbagage.

Øverst i håndbagagen bør du lægge de ting, som skal fremvises separat i sikkerhedskontrollen. Det er:

  • Elektriske artikler som f.eks. bærbare pc’er, tablets, kamera og lignende.
  • Væsker, som skal være samlet i én gennemsigtig og genlukkelig plastpose. Se væskereglerne i boksen til højre.

Du må gerne tage babymad, diætmad og flydende medicin med i beholdere, der indeholder mere end de normalt tilladte 100 ml (1 dl). Du skal dog være parat til at bevise væskens ægthed.

E-cigaretter
Nikotin refill til E-cigaretter med faresymbol er ikke tilladt at medbringe som håndbagage uanset str.  Passageren skal - såfremt det ønskes at medbringe en / flere refill på rejsen - sende flaskerne som farligt gods.

OBS! Har du en lighter med, skal du vise den i sikkerhedskontrollen og herefter opbevare den i lommen. Du må kun medbringe 1 lighter. Du må ikke have din lighter i håndbagage eller i indskrevet bagage, da der er risiko for selvandtændelse.

Hvis du vil se en udførlig liste over forbudte genstande, henviser vi til Trafikstyrelsens website www.flypassager.dk

Information til USA-rejsende
USA har skærpet sikkerhedsreglerne for indrejse. Det betyder, at der på flyafgange fra Københavns Lufthavn til USA vil være et ekstra sikkerhedstjek ved gaten.

Her er det i særlig grad vigtigt, at passagererne husker at have strøm på smartphones, tablets, computere, digitale kameraer og andet elektronisk udstyr.

For yderligere oplysninger skal man kontakte sit flyselskab.