Regler for håndbagage

Håndbagagen er den bagage, som du selv bærer ombord på flyet. Vær opmærksom på, at der er særlige regler for, hvad du må tage med.

Din håndbagage skal efterses i sikkerhedskontrollen, da der er særlige regler for, hvad du må tage med dig ombord på flyet.

Der er begrænsninger på, hvor mange væsker, som fx vand, perfume og cremer, du må tage med i din håndbagage. Læs mere her: Væsker i håndbagagen

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at flyve med cykelhjelme af mærket Hövding, da patronen bliver påvirket af trykket i kabinen. Læs mere her

På denne kan du læse mere om, hvilke genstande, det er forbudt at tage med i din bagage: Forbudte genstande

Hvis du vil se en udførlig liste over forbudte genstande, henviser vi til Trafikstyrelsens website www.flypassager.dk

Sådan kommer du hurtigt igennem sikkerhedskontrollen

For at komme hurtigt gennem sikkerhedskontrollen er det en god idé at tænke over, hvordan du pakker din håndbagage.

Øverst i håndbagagen bør du lægge de ting, som skal fremvises separat i sikkerhedskontrollen. Det er:

  • Elektroniske artikler som f.eks. bærbare pc’er, tablets, kamera og lignende.
  • Væsker, som skal være samlet i én gennemsigtig og genlukkelig plastpose - læs mere her.

Du må gerne tage babymad, diætmad og flydende medicin med i beholdere, der indeholder mere end de normalt tilladte 100 ml (1 dl). Du skal dog være parat til at bevise væskens ægthed.

Lightere

Har du en lighter med, skal du vise den i sikkerhedskontrollen og herefter opbevare den i lommen. Du må kun medbringe 1 lighter. Du må ikke have din lighter i håndbagage eller i indskrevet bagage, da der er risiko for selvantændelse.

Følg Kurt igennem sikkerhedskontrollen

Kurt er ikke helt sikker på, hvordan det med sikkerhedskontrollen virker, så vi tog ham i hånden og gennemgik reglerne, så alle får en god oplevelse.

Information til USA-rejsende

USA har skærpet sikkerhedsreglerne for indrejse. Det betyder, at der på flyafgange fra Københavns Lufthavn til USA vil være et ekstra sikkerhedstjek ved gaten.

Her er det i særlig grad vigtigt, at passagererne husker at have strøm på smartphones, tablets, computere, digitale kameraer og andet elektronisk udstyr.

For yderligere oplysninger skal man kontakte sit flyselskab.