Indchecket bagage

Indchecket bagage er den bagage, du afleverer ved check-in skranken. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du pakker de fleste af dine ting ned i den indleverede bagage.

Bemærk: Reglerne for, hvad du må medbringe i den indleverede bagage, kan variere fra flyselskab til flyselskab. Det er derfor en god idé at spørge dit selskab i god tid inden afrejse.

Go og no-go i bagagen

Det er regler for, hvad du må medbringe både i håndbagage og indchecket bagage. Læs vores liste og bliv klogere på, hvad der er tilladt og ikke tilladt at have med. 

Læs mere om go og no-go i bagagen

Vægt

Det er meget forskelligt hvor tung din indleverede bagage må være hos de forskellige flyselskaber. Hvis din bagage vejer mere end det tilladte, kan flyselskabet pålægge dig et gebyr.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis et styk bagage vejer mere end 32 kg, skal det indleveres som odd-size bagage. 

Læs mere om odd-size bagage her.

Metalkufferter

Rejser du med en værktøjskasse eller en kuffert lavet af aluminium eller andet metalmateriale, skal du henvende dig og aflevere bagagen ved "odd-size bagage" i Terminal 3. Dette skyldes metallets glatte overflade, kan give problemer i den automatiske bagagehåndtering.

Batterier

En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen.

Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks o.l.

Hvis du er i tvivl, skal du spørge dit flyselskab i god tid inden afrejse.

Våben

Hvis du skal rejse med våben, skal du altid henvende dig til dit flyselskab i god tid inden afrejse.

Generelt skal du komme i god tid til lufthavnen, da proceduren omkring medbringelse af våben er tidskrævende.

Læs mere om at rejse med våben her.

Spidse genstande

Når du pakker spidse genstande såsom knive og sakse i din indcheckede bagage er det vigtigt, at de er forsvarligt indpakkede, så du ikke risikerer, at de stikker hul på kufferten.