Til dig, der er passager med et usynligt handicap

Hvis du har et usynligt handicap eller en skjult diagnose, der gør turen gennem lufthavnen til en større udfordring end ellers, kan du bære Solsikkesnoren. 

Solsikkesnoren signalerer til os, der arbejder i lufthavnen, at du kan have behov for ekstra hensyn, tid eller tålmodighed. På den måde bliver rejsen mindre stressende for personer med ADHD, autisme, demens og andre usynlige handicap og sygdomme. 

 

Hvordan hjælper Solsikkesnoren mig igennem lufthavnen?

Solsikkesnoren giver dig ingen særlige rettigheder. Solsikkesnoren viser bare til personalet og andre passagerer, der kender Solsikkeprogrammet, at du kan have brug for lidt ekstra hjælp, støtte, tålmodighed eller tid. Det betyder også, at vi ikke kan garantere, at du som bærer af Solsikkesnoren, kan komme hurtigere igennem fx check-in eller sikkerhedskontrollen. 

Læs mere om Solsikkesnoren


Vi spørger ikke hvilken diagnose eller handicap, du har. Men vi spørger helt sikkert, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Hør om solsikkesnoren

Stine Marsal fortæller, hvad du kan forvente, hvis du har et usynligt handicap eller en skjult diagnose, og bærer solsikkesnoren igennem Københavns Lufthavn. Hvem kan bære Solsikkesnoren? 

Snoren er til dig, der eksempelvis lever med ADHD, angst, autisme, alzheimers, ordblindhed, gigt eller andre diagnoser, som gør turen gennem lufthavnen sværere for dig end for andre. Solsikkesnoren er for dig der kan - og ønsker - at rejse selv.

Er dit handicap eller din diagnose så hæmmende for dig at turen gennem lufthavnen er uoverkommelig, så kan du naturligvis booke personlig assistance hos Falck via flyselskab, når du køber din flybillet. 

Hvordan får jeg en Solsikkesnor?

Du kan få en Solsikkesnor ved at henvende dig til personalet i de grønne trøjer (Passagerservice), som går rundt i terminalerne.