Sådan får du en tryg start på rejsen

Velkommen tilbage i Københavns Lufthavn. Vi har arbejdet målrettet på at skabe trygge rammer, så du og alle rejsende kan komme ud at generobre verden. Find svar på dine spørgsmål i guiden og bliv klar til din næste rejse.
Hvor kan du rejse hen?
 
 • Udenrigsministeriets rejsevejledninger ændrer sig løbende afhængigt af blandt andet smitteudvikling og indrejserestriktioner. Der udarbejdes ugentlig en risikovurdering kategoriseret med gule, orange og røde lande som findes her: Kategorisering af lande (coronasmitte.dk)
 • Er du i tvivl om, hvorvidt du bør rejse til et pågældende land, kan du altid holde dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside.
Forbered dig på rejsen
 
Test ved afrejse

Det er ikke et krav at fremvise coronatest eller coronapas for at få adgang til Københavns Lufthavn. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være krav om coronatest samt udfyldning af sundhedsformular for indrejse på den givne destination. Du kan finde indrejsereglerne for din destination i denne rejseguide Rejser til udlandet (coronasmitte.dk)

Passagerer kan forvente, at de skal have tjekket deres covid-19 dokumenter ved check-in, også selvom man kun rejser med håndbagage. 

Vi anbefaler, at du printer dine covid-19 dokumenter samt andre relevante dokumenter. 

Tjek indrejsekrav for din destination – krav om PCR-test kan forekomme

Inden du rejser fra Danmark med fly, er det vigtigt, at du holder dig opdateret omkring indrejsereglerne for din destination. Krav om fremvisning af test kan forekomme. Derudover er der flere lande, hvor passagerer skal udfylde en sundhedsformular inden indrejse.

Hold dig opdateret omkring reglerne for din destination via www.um.dk

Tjek regler for ombordstigning hos dit flyselskab

Inden afrejse anbefales det at tjekke, hvilke krav og regler, der gælder for dit flyselskab i forbindelse med rejsen.

Testkrav, hvis du transfererer igennem en anden lufthavn for at nå den endelige destination

Udover, at der kan forekomme testkrav for indrejse til din destination, kan der også forekomme testkrav, hvis du skal via en transitlufthavn mod din endelige destination. Du skal derfor forhøre dig hos dit flyselskab eller hos ambassaderne for de lande, som du rejser til (også gældende transitlande).

Print dine covid-19 dokumenter

Det er ikke alle lyntestsvar, der vises i det digitale EU coronapas. Sundhedsmyndigheder opfordrer derfor rejsende til at tage en PCR-test før afrejse, hvis man har brug for at kunne dokumentere en negativ test. Uanset om du rejser på en PCR-test eller antigen-test anbefaler vi, at du printer dit testsvar, og medbringer dette som dokumentation i lufthavnen.

For dig, som rejser som vaccineret
 
For rejsende i EU og Schengen gælder følgende
 • Husk at sikre dig, at dit EU-coronapas er opdateret i app’en coronapas, og husk mundbind til rejsen. Der er fortsat krav om at bære mundbind i europæiske lufthavne og ombord på flyet. Nogle lande har fortsat krav om negativ PCR-test, selvom du er færdigvaccineret. Tjek reglerne for din destination på um.dk inden afrejse.
For rejsende uden for EU og Schengen
 • Rejser du uden for EU og Schengen kan du ikke rejse på EU-coronapas.
 • Hold dig opdateret hos myndigheder for, hvilke regler, der gælder for din destination og hjemkomst.
For dig, som rejser som tidligere smittet
 
For rejsende i EU og Schengen gælder følgende
 • Husk at sikre dig, at dit EU-coronapas er opdateret i app’en coronapas, og husk mundbind til rejsen. Der er fortsat krav om at bære mundbind i europæiske lufthavne og ombord på flyet. Tjek reglerne for din destination på um.dk inden afrejse.
For rejsende uden for EU og Schengen
 • Rejser du uden for EU og Schengen kan du ikke rejse på EU-coronapas.
 • Hold dig opdateret hos myndigheder for, hvilke regler, der gælder for din destination og hjemkomst.
For dig, som rejser på en negativ test
 
For rejsende i EU og Schengen gælder følgende
 • Tjek kravene for gyldighed og testtype for din destination på um.dk inden afrejse. Nogle lande har krav om, at indrejsetesten skal være en PCR-test, og de europæiske lande har forskellige krav til, hvor gammel testen må være ved indrejse.
 • Husk at sikre dig, at dit EU-coronapas er opdateret i app’en coronapas, og tag mundbind med til rejsen. Der er fortsat krav om at bære mundbind i europæiske lufthavne og ombord på flyet.
For rejsende uden for EU og Schengen
 • Rejser du uden for EU og Schengen kan du ikke rejse på EU-coronapas.
 • Hold dig opdateret hos myndigheder for, hvilke regler, der gælder for din destination og hjemkomst.
Coronapas
 

Fra den 1. juli 2021 træder lovgivningen om det europæiske coronapas i kraft. Det betyder, at alle EU- og Schengenlande fra denne dato kan udstede og kontrollere andre landes europæiske coronapas. Dog har hvert enkelt land ret til at selv at fastsætte krav om isolation ved indrejse mv. Derfor bør du altid undersøge indrejsereglerne for det land, du gerne vil besøge, før du rejser. Find indrejseregler for lande her Rejsevejledninger (um.dk).

Download coronapas-appen i Apple Store eller Google Play.

Print dit covid-19 testsvar

Vi anbefaler, at du printer dit testsvar, og medbringer dette som dokumentation i lufthavnen.

Coronapas gælder ikke uden for EU

Vær opmærksom på, at coronapas kun gælder i EU. Hvis man rejser til et tredjeland, skal du tjekke hvilke indrejseregler, der gælder for den givne destination før afrejse. Derudover skal man også være opmærksom på, at der kan forekomme test ved hjemkomst.

Find indrejseregler for lande her Rejsevejledninger (um.dk).

Dit helbred på rejsen
 
Får jeg målt min temperatur, når jeg ankommer til Københavns Lufthavn?
 • Nej, du vil ikke få målt din temperatur, når du ankommer Københavns Lufthavn. Der kan dog være nogle flyselskaber, der tager temperaturen på passagerer. Ved spørgsmål til dette, kontakt dit flyselskab.
Må jeg flyve fra Københavns Lufthavn, hvis jeg føler mig syg?
 • Er du syg med symptomer på coronavirus, må du ikke afrejse fra Københavns Lufthavne. Vi henviser dig til at blive hjemme, følge myndighedernes anvisninger og kontakte egen læge via telefon.

I lufthavnen

Længere kø og ventetider ved check-in
 
 • På grund af skærpede rejserestriktioner må der i øjeblikket forventes længere kø og ventetider ved check-in området..
 • Passagerer anbefales derfor at møde op i lufthavnen 2 timer før afrejse - og 3 timer før afrejse på interkontinentale ruter.
Skal jeg fremvise en coronatest for at komme ind i Københavns Lufthavn?
 
 • Nej, som passager, der rejser fra Københavns Lufthavn, er der ikke krav om, at du testes eller fremviser dokumentation for negativ test for at komme ind i lufthavnen.
 • Du skal være opmærksom på indrejsereglerne for din destination, da der kan være krav om PCR-test. Orienter dig inden afrejse omkring indrejseregler for din destination via Udenrigsministeriet
 • Derudover skal du også være opmærksom på, om dit flyselskab stiller krav om test før ombordstigning. Vi anbefaler, at du tjekker med dit pågældende flyselskab ift. regler ved ombordstigning.

Venner og familie må ikke gå med ind i terminalen

 • Vær opmærksom på, at det kun er passagerer, som skal rejse, der må opholde sig i terminalerne. Venner og familier må desværre ikke komme med ind i terminalen, men vi opfordrer til at sige på gensyn ude foran terminalen.
Er det et krav at bære mundbind i Københavns Lufthavn?
 
 • Ja, Københavns Lufthavn følger de europæiske retningslinjer for sikre rejser. Derfor skal alle bære mundbind eller visir i terminalerne både før afrejse og efter ankomst for at minimere smittespredning for både egen og andres skyld.
 • Børn under 6 år behøver ikke bære mundbind.
 • Hvis du af helbredsmæssige årsager ikke kan bære mundbind eller visir, henviser vi til at du bærer et ”hold afstand-badge”. På den måde ved vores medarbejdere, at du er fritaget fra at bære mundbind eller visir. Vær dog opmærksom på, at flyselskaberne kan have særlige krav til brug af værnemidler ombord på flyet.
Er der særlige krav til de mundbind, jeg skal bære i Københavns Lufthavns terminaler?
 • Vi anbefaler, at du anvender et fabriksfremstillet CE-mærket engangsmundbind, da de har en dokumenteret høj filtreringsgrad.
 • De mundbind, der sælges i automaterne i Københavns Lufthavne, er CE-mærkede.
Hvor er det muligt at købe ekstra mundbind i Københavns Lufthavn?
 • Før sikkerhedskontrollen: 7-Eleven, Caffeine, Selecta automater
 • Efter sikkerhedskontrollen: 7-Eleven, WHSmith, Selecta automater
Skal jeg bære mundbind, hvis jeg skal fra Metro til Øresundstoget eller omvendt, og kun opholder mig i Terminal 3 i få minutter til og fra de offentlige transportmidler?
 • Ja, i Terminal 3 skal du have mundbind på, når du går fra metrostationen til togstationen. Vi beder alle om at være opmærksomme på at bære mundbind, mens de pendler. Det er dit eget ansvar at have anskaffet dig et mundbind, når du befinder dig i et område, hvor mundbind er påkrævet.
Hvor skal jeg bære mundbind?
 • Du skal bære mundbind i offentlig transport, på stationer og i Københavns Lufthavns terminaler.
Hvordan skaffer jeg mig sikkert af med mit mundbind efter brug, og ved skift af mundbind?
 • Smid dit brugte mundbind ud i nærmeste skraldespand og tag derefter dit nye mundbind på.
Må jeg have håndsprit med gennem sikkerhedskontrollen?
 
 • På grund af myndighedernes opfordring til brug af håndsprit for at mindske smittespredning, er reglerne for håndsprit i håndbagagen lempet. Det betyder, at du må medbringe håndsprit i beholdere større end de 100 ml, der ellers er begrænsningen for væsker, der skal gennem security. På lige fod med reglerne for flydende medicin må mængden dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som til eget behov på den konkrete rejse
 • Vi har opstillet stationer med håndsprit både før og efter sikkerhedskontrollen, og rundt omkring i lufthavnen til alle passagerer og medarbejdere.
 • Foruden håndsprit er der ikke ændringer i forhold til, hvad du må have med gennem sikkerhedskontrollen. For øvrige væsker end håndsprit må du medbringe max én pose med max 1 liter, der skal være fordelt i Beholdere med max 100 ml i hver.
Hvad gør Københavns Lufthavn for at minimere smitterisiko?
 
 • Københavns Lufthavn følger de europæiske retningslinjer for sikre rejser samt myndighedernes retningslinjer, og vi holder os løbende orienterede om udviklingen. Nogle af de tiltag, vi har taget, er blandt andet øget fokus på rengøring af kontaktpunkter, opfordring om at overholde myndighedernes retningslinjer i speak og informationsmaterialer i terminalerne. Derudover skal alle bære kirurgisk mundbind eller visir i terminalerne og vores egne medarbejdere skal bære visirer i lufthavnens terminaler.
 • For at sikre god hygiejne har Københavns Lufthavn også sat ind med ekstra rengøring af diverse områder og funktioner, som hyppigt røres og betjenes. Fx toiletter og selvbetjeningsautomater.
 • Alle securitybakker bliver hyppigt vasket af.
Hvordan sikrer lufthavnens personale at overholde retningslinjerne, når de er i kontakt med så mange forskellige passagerer og kolleger hver dag?
 • Medarbejdere i Københavns Lufthavn skal fra den 15. juni 2020 bære visir, når de færdes i terminalerne, da det er et effektivt middel til at minimere smitterisiko. Når der bæres visir, er det også muligt at se personalets ansigtsmimik, hvilket minimerer risikoen for misforståelser.
 • Personale, der sidder afskærmet fra passagerne, f.eks. bag plexiglas-skærme, skal ikke bære værnemidler
 • Vi opfordrer vores samarbejdspartnere til at bede deres medarbejdere om det samme. Medarbejdere hos samarbejdspartnere skal som minimum bære mundbind.
 • Personale hos flyselskaber, handlingsvirksomheder og i butikker vil enten bære mundbind eller visir.
 • På steder, hvor det ikke er muligt at overholde sundhedsmyndighedernes afstandskrav, vil der blive opsat afskærmning med plexiglas. Det gælder fx check-in pulte, gates og ved billetkontorer.
Hvor finder jeg håndsprit i Københavns Lufthavn?
 • Københavns Lufthavn har sørget for at stille håndsprit til rådighed for alle forskellige steder i lufthavnen. Der er blandt andet opsat håndsprit ved kontaktpunkter og vil løbende blive sat op flere steder.
Hvordan sikrer lufthavnen, at der bliver holdt rette afstand til andre mennesker i lufthavnen?
 • Københavns Lufthavne har sat afstandsmarkører på gulve og afskærmninger op de steder, hvor der er naturlige kødannelser. Det gælder fx check-in pulte og ved billetkontorer.
 • Alle i Københavns Lufthavn skal holde minimum 2 meters afstand til øvrige passagerer og til lufthavnspersonale.
 • Lufthavnspersonale i terminalerne hjælper til med at sikre, at der holdes afstand.
Må jeg bruge bagagevogne til at transportere min bagage og er det sikkert?
 • Ja, det må du gerne. Vi opsætter sprit ved opsamlings- og udleveringssteder for bagagevogne i terminalerne.
Butikker og spisesteder i lufthavnen
 

Københavns Lufthavns shoppingcenter er åben og vi følger alle myndighedernes retningslinjer vedrørende COVID-19.

Du kan dog i øjeblikket opleve et mindre udvalg af åbne butikker og spisesteder i lufthavnen.

 • Find åbne butikker og restauranter i Københavns Lufthavn her
Forudbestil din mad hjemmefra
 • Forudbestil din mad hjemmefra og spring køen over, så er maden klar til dig, når du kommer i lufthavnen. Se hvilke spisesteder, der tilbyder pre-order her.

Ved ankomst til Københavns Lufthavn

Ankomst til CPH for dig, som er færdigvaccineret
 

Hvis du er færdigvaccineret, skal du som dansker ikke gå i isolation ved hjemkomst. Du skal heller ikke testes – hverken før du stiger ombord på flyet eller efter ankomst til Danmark.

For udenlandske statsborgere gælder det, at du skal kunne fremvise et gyldigt coronapas inden du rejser ind i Danmark. Dvs. du skal have taget en PCR-test, der er max. 72 timer gammel på indrejsetidspunktet eller en antigen-test, der er max. 48 timer gammel på indrejsetidspunktet.

Hvis du er bosiddende i et gult land, skal du også testes efter ankomst til Danmark. Følg skiltningen til testcenteret på parkeringspladsen P5 efter bagageudleveringen. Her får du taget en gratis PCR-test. Du behøver ikke at gå i isolation, og kan derfor fortsætte din rejse i Danmark.

Se hvad der gælder for din rejse her: Rejser til udlandet (coronasmitte.dk)

Ankomst til CPH for dig, som er tidligere smittet
 

Hvis du er tidligere smittet, skal du ikke gå i isolation ved hjemkomst. Du skal heller ikke testes – hverken før du stiger ombord på flyet eller efter ankomst til Danmark.

Det gælder også for tidligere smittede, der rejser i EU/Schengen med et coronapas.

Se hvad der gælder for din rejse her: Rejser til udlandet (coronasmitte.dk)

Ankomst til CPH for dig, som rejser på en negativ coronatest
 

Hvis du har taget en PCR-test, er den gyldig i 72 timer.

Hvis du har taget en antigen-test, er den gyldig i 48 timer.

Der gælder forskellige regler ift. test før ombordstigning samt test ved ankomst afhængigt af, hvilken farve det land du rejser fra har. Tjek de forskellige kategoriseringer på www.coronasmitte.dk

Ankommer du fra et grønt land?

Så er der ikke krav om, at du skal testes eller gå i isolation når du vender hjem til Danmark.

Ankommer du fra et gult land?

Så er der krav om, at du bliver testet, når du vender hjem til Danmark.

Følg skiltningen til testcenteret på parkeringspladsen P5 efter bagageudleveringen. Her får du taget en gratis PCR-test.

Du skal ikke gå i isolation, når du kommer hjem.

Hvad gælder, hvis jeg ikke er dansk statsborger?

Hvis du ikke er dansk statsborger, og rejser til Danmark fra et gult land, skal du kunne fremvise et gyldigt coronapas inden du rejser ind i landet. Dvs. du skal have taget en PCR-test, der er max. 72 timer gammel på indrejsetidspunktet eller en antigen-test, der er max. 48 timer gammel på indrejsetidspunktet.

Har du været på ferie i et land udenfor EU/Schengen?

Såkaldte tredjelande er også opdelt i farvekoder.

Se hvad der gælder for din rejse her: Rejser til udlandet (coronasmitte.dk)

Rejsende fra Sverige
 
Når jeg som svensker skal flyve fra CPH, kan jeg så stadig tage til lufthavnen fra Sverige uden at forevise en coronatest?   
 • Nej, ved indrejse i Danmark skal der ved grænses kunne fremvises en negativ coronatest, der er max. 72 timer gammel.
Jeg er svensker, og flyver fra udlandet til CPH. Skal jeg testes ved ankomst, hvis jeg kører direkte hjem via Øresundsbroen?   
 • Alle, der rejser ind i Danmark med fly, dvs. også danske statsborgere og udlændinge med fast bopæl i eller gyldig opholdstilladelse til Danmark, fra orange og røde lande eller regioner skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test ved ombordstigning på flyet. Det gælder dog ikke, hvis du er omfattet af reglerne for vaccinerede eller tidligere smittede med COVID-19.
 • Det er ikke anset som et anerkendelsesværdigt formål for svenskere at hente pårørende i Københavns Lufthavn.
Transit passagerer
 
 • Transitpassager, der blot opholder sig i lufthavnens transitområde for at flyve videre ud af landet, skal du ikke testes ved ankomst til Danmark.
Indenrigsrejsende
 
Skal jeg som indenrigspassager, fx fra CPH til Bornholm, testes ved afgang?  
 • For indenrigsflyvninger gælder det, at passagerer, der ikke har opholdt sig i udlandet ikke skal testes – hverken ved afgang eller ankomst.   
Skal jeg som indenrigspassager testes både ved ombordstigning og ved ankomst, eller bare ved ankomst?  
 • Hvis du ikke har opholdt dig i udlandet, men fx blot flyver fra Ålborg til København skal du ikke testes – hverken ved ombordstigning eller ved ankomst.   
Transport og afhentning i lufthavnen
 
Må min familie/venner hente mig i Københavns Lufthavn?
 • For at undgå smittespredning af COVID-19 ønsker vi at minimere antallet af mennesker i terminalerne. Kun passagerer med gyldig billet, ledsagere til fx PRM (personer med reduceret mobilitet) eller børn der rejser alene, medarbejdere og myndigheder, har adgang til lufthavnens terminaler.
 • Vi henviser til at velkomsten skal ske uden for lufthavnens terminaler fx på torvet foran Terminal 2, ved P-husene eller taxiholdepladsen.
Kan jeg komme hjem/videre fra lufthavnen med offentlig transport?
 • Ja, der er gode muligheder for at komme hjem/videre fra Københavns Lufthavn med offentlig transport. Metroen fra lufthavnen kører som normalt. DSBs toge kører efter ændret køreplan. Vi henviser til Metroselskabet og DSB for yderligere information om afgangs- og ankomsttider.
Sygdom efter rejsen
 
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg pludselig føler mig syg, mens jeg er i lufthavnen?
 • Bliver du syg, mens du befinder dig i Københavns Lufthavn eller på flyet, skal du henvende dig til lufthavnspersonalet eller flypersonalet og følg myndighedernes anvisninger om selvisolation og test. Se mere her.
 • Hvis du i løbet af de kommende 14 dage efter hjemkomst får symptomer som f.eks. feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær, skal du kontakte din egen læge telefonisk.

Falck Corona Testcenter

Coronatest hos Falck
 

I Københavns Lufthavn kan få foretaget coronatest i Falcks testcenter. Falck tilbyder 3 forskellige COVID-19 tests: antigentest og en PCR-test, som begge kan påvise, om man her og nu er smittet for coronavirus. Falck tilbyder også passagerer muligheden for at få taget en antistoftest, der kan påvise, om man tidligere har været smittet med corona.

Læs med her for at finde ud af, hvor du kan blive testet for corona i Københavns Lufthavn. Vi guider dig igennem de forskellige coronatests.

Hvornår har Falcks testcenter åbent?
 
 • Testcenteret er et drop-in testcenter og har åbent mellem kl. 04:00 og kl. 00:00
 • Ønsker man at få foretaget en test uden for åbningstid, kan man kontakte testcentret på tlf. 3231 4120.
Hvilke slags COVID-19 test tilbyder Falck?
 
 • Falck tilbyder tre slags COVID-19 test: en antigen-test og en PCR-test, som begge kan påvise, om man her og nu er smittet med coronavirus. Derudover tilbyder de også en antistof-test, der kan påvise, om man tidligere har været smittet med coronavirus.
 • Passagerer kan derved lade sig teste i forbindelse med ankomst, transit eller inden afrejse.
Hvor finder jeg Falcks testcenter i Københavns Lufthavn?
 
 • Falcks testcenter er lokaliseret både før og efter sikkerhedskontrollen:
  • I Terminal 2 før sikkerhedskontrollen (overfor P4). Kan benyttes af alle afrejsende passagerer.
  • Ved gate E109 i Non-Schengen området. Alle ankomster fra orange lande skal igennem paskontrollen – både Schengen og Non-Schengen. Både ankommende passagerer og passagerer i transit kan blive testet her.
  • I Finger C, 2. sal ved paskontrollen. Alle ankomster fra orange lande skal igennem paskontrollen – både Schengen og Non-Schengen. Både ankommende passagerer og passagerer i transit kan blive testet her.
Hvem kan benytte sig af Falcks testcenter?
 
 • Passagerer kan lade sig teste inden afrejse i testcenteret i Terminal 2 før Sikkerhedskontrollen.
 • Ankommende passagerer og flypersonale kan lade sig teste efter sikkerhedskontrollen i Finger E ved gate 109 eller i Finger C, 2.sal ved paskontrollen.
 • Falck tester personer fra 6 år, der ikke har symptomer på Covid-19 eller er nær kontakt til en smittet med COVID-19. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge.
Hvad koster de forskellige COVID-19 test?
 
 • PCR-test: Falck tilbyder passagerer en PCR-test til en pris på kr. 1.050. Testen er godkendt af de danske myndigheder på lige linje med den, som Region H udbyder i deres testcentre landet over.
 • Antigentest: Falck tilbyder derudover en antigentest. Afrejsende passagerer kan købe testen for kr. 199.
 • Antistoftest: Falck tilbyder en antistof test til en pris på kr. 299.
Hvad er svartiden?
 
 • PCR-test: Tidligst 4-6 timer timer, såfremt den er taget inden kl. 19 på hverdage og kl. 16.30 på lørdage og søndage. Hvis testen er taget senere, kan certifikatet forventes næste dag mellem kl. 12-13. Certifikatet kan sendes pr. mail i krypteret form og åbnes bedst på en PC. Et printet certifikat kan også afhentes i Falcks testcenter i Terminal 2.
 • Antigentest: 15-30 minutter.
 • Antistoftest: 15-30 minutter
Vær opmærksom på
 
 • Der skal bæres mundbind ved ankomst til testcenteret.
 • Vi gør opmærksom på, at det ikke er sikkert, at antigen-testen kan bruges som dokumentation i de lande, man ønsker at rejse til. Det er helt op til det enkelte land, hvilken form for testtype, der accepteres.
 • Vi gør opmærksom på, at det er den afrejsende passagers eget ansvar at vide, hvilken test, der er brug for.
 • Vi gør opmærksom på, at en antigen-test er en anden type test end den PCR-test, myndighederne anvender, og at der kan være forskel på de to testtypers nøjagtighed.
 • Ankommende passagerer og crew kan lade sig teste airside i Finger E ved gate 109 eller i Finger C, 2.sal ved paskontrollen.
 • Indrejsekravet om negativ testdokumentation for passagerer fra højrisikolande er fortsat gældende.

Region Hovedstadens Testcenter

Hvordan fungerer det?
 
 • Rejsende kan benytte testcentret uden tidsbestilling (mod forevisning af f.eks. billet/boardingkort) og podningen tager cirka fem minutter.
 • Danske borgere kan få podesvar på sundhed.dk inden for 1-2 døgn, mens udenlandske borgere vil blive kontaktet, hvis der er tale om et positivt testsvar.
 • I tilfælde af et positivt testsvar opfordres borgerne til at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for selvisolation og kontaktopsporing.
Hvor er testcentret opsat og hvad er åbningstiderne?
 
 • Testcentret er placeret på parkeringspladsen P5. Kø-arealerne vil blive opdelt i rejsende og test m. tidsbestilling (for ikke-rejsende) og det er ikke længere muligt at benytte drive-in test i COVID-19 testcentret
 • Åbningstiden for testcenteret er alle dage 06.00-01.00
 • Det er Region Hovedstadens Akutberedskab, der står for selve test set-up, faciliteter mv.
 • Det er testpersonale i Testcentret, der står for selve testen
 • Det er muligt at parkere mod betaling i P4/P7. Køretøjer med en højde over 2,1 meter kan benytte P11
Hvor hurtigt og hvordan får jeg svar på min test?
 
 • Podningen tager et par minutter at udføre.
 • Danske borgere kan få podesvar på sundhed.dk inden for 1-2 døgn.
 • Alle udenlandske borgere bliver kontaktet af den nationale Corona Hotline, men kun hvis der er tale om et positivt testsvar. Er testresultatet negativt, hører den udenlandske borger ikke fra den nationale Corona Hotline.
 • I tilfælde af et positivt testsvar opfordres borgerne til at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for selvisolation og kontaktopsporing.
Hvem kan blive testet i Testcenteret?
 
 • Testcenteret er et frivilligt tilbud til danskere og udenlandske rejsende, som rejser ind i Danmark. Børn under 2 år kan ikke testes, men skal testes hos egen læge.
 • Faciliteterne kan kun tage imod gående passagerer og borgere. Rejsende kan benytte testcentret uden tidsbestilling (mod fremvisning af gyldig billet/boarding kort), og borgere (ikke-rejsende) skal bestille en tid til test.  

Svenska Q&A

Resa från Københavns Lufthavn

Får jag resa från Københavns Lufthavn?
 

Ja. Du får gärna flyga från Köpenhamns flygplats även om du är bosatt i Sverige.

Måste jag kunna uppvisa ett negativt COVID-19 test för att komma till Københavns Lufthavn?
 

Du ska kunna uppvisa ett giltigt corona-pass för att kunna resa in i Danmark. Om du inte är färdigvaccinerad eller har varit smittad, måste du kunna visa upp ett negativt PCR-test eller antigentest som är max. 72 timmar gammalt.

Får min familj köra mig till flygplatsen?
 

Ja, om din familj har ett giltigt EU-corona-pass eller negativt testintyg går det bra för dem att följa med dig till Köpenhamns flygplats. Observera dock att endast passagerare har tillgång till terminalerna, och du måste därför säga hej då till din familj utanför – t.ex. i parkeringsgaraget eller på flygplatstorget.

Har jag möjlighet att åka över bron för att använda regionens testcenter ett par dagar innan avresa?
 

Du ska kunna uppvisa ett giltigt corona-pass för att kunna resa in i Danmark. Om du inte är färdigvaccinerad eller har varit smittad, måste du kunna visa upp ett negativt coronatest (ett PCR-test eller ett antigentest som är max. 72 timmar gammalt. Det innebär att du inte kan resa in i Danmark för att testa dig om du inte har ett giltigt test. 

Finns det någon möjlighet att bli testad på flygplatsen innan avresa?
 

Ja. Falck erbjuder två typer av covid-19-tester: ett antigen-test och ett PCR-test, som båda kan visa om du bär på coronaviruset. Ett PCR-test kostar DKK 1 050 och ett antigentest kostar DKK 199. Alla passagerare kan med andra ord testa sig i samband med ankomst, transit eller före avgång. 

Vi rekommenderar att du håller dig informerad om vilka testkrav som gäller för inresa till din destination. 

Får man som svensk använda flygplatsen som transit?
 

Ja. Du får korsa den danska gränsen från Sverige för att flyga från Köpenhamns flygplats, och du får också landa på Köpenhamns flygplats för att sedan köra direkt till Sverige. 

 

Ankomst till flygplatsen

Måste jag ha ett negativt covid-19-test för att kunna landa på Köpenhamns flygplats?
 

Kravet på test vid inresa till Danmark beror på vilket land du reser ifrån. Om du anländer från ett grönt land i EU/Schengen, finns det inget krav på test vid inresa. Om du anländer från ett gult land, måste du göra ett test efter ankomsten till Danmark.  

Får man som svensk använda flygplatsen som transit?
 

Ja. Du får korsa den danska gränsen från Sverige för att flyga från Köpenhamns flygplats, och du får också landa på Köpenhamns flygplats för att sedan köra direkt till Sverige. 

Får min familj ta sig från Sverige till Köpenhamns flygplats för att hämta upp mig där?
 

Ja, om din familj har ett giltigt EU-corona-pass går det bra för dem att hämta dig på CPH. Vi ber dig dock att observera att endast passagerare får vistas i terminalerna och din familj måste därför möta upp utanför – t.ex. i parkeringsgaraget eller på flygplatstorget. 

Kan man resa med tåg från Köpenhamns flygplats till Sverige?
 

Ja.  

När du är på flygplatsen

Regler som gäller när du är på flygplatsen
 

Du kan läsa mer om vilka regler som gäller på flygplatsen här