Let's travel with care  to make up for lost time

Praktisk

Sådan rejser du trygt gennem lufthavnen og ud i verden

Velkommen tilbage i Københavns Lufthavn. Vi har arbejdet målrettet på at skabe trygge rammer, så du og alle vores rejsende kan komme ud og generobre verden. Se vores film, læs vores guides - og bliv klar til din næste rejse.

Din Rejseguide - din tryghed

Få en guide, der hjælper dig til en tryg og god rejse fra start til slut. 

  Tilmeld dig her
 

Vi er så glade for at se jer rejsende her i lufthavnen igen 

Vi har arbejdet målrettet på at skabe trygge rammer, så I kan komme ud og generobre verden og lande trygt igen. Se vores film og læs yderligere information om din trygge rejse gennem lufthavnen her på siden.

Her kan du rejse hen
 

Er du i tvivl om hvorvidt du bør rejse til det pågældende land, kan du altid holde dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside.

 • Vi anbefaler i øvrigt at du altid holder dig opdateret på retningslinjerne i det pågældende land du rejser til. Download udenrigsministeriets app, "Rejseklar" og hold dig opdateret der. 
Sådan checker du ind
 

Hvordan skal jeg checke ind? Kan jeg tjekke ind fysisk i lufthavnen?

 • For at minimere smittespredning opfordrer vi passagerer til at checke ind online før ankomst til lufthavnen, såfremt at dette er muligt.
 • Har du ikke mulighed for at checke ind online, vil der være mulighed for at checke ind fysisk ved check-in skrankerne eller ved self-service check-in automaterne.
 • Hvis du allerede har tjekket ind hjemmefra kan du nemt udskrive dit bagagetag ved at benytte dig af vores kontaktløse tag-o-mat, læs mere om tag-o-mat.
Parkering i lufthavnen
 

Er det trygt at tage bilen til Københavns Lufthavn?

 • Det er stadigvæk muligt at ankomme til lufthavnen i bil - trygt og sikkert.

Hvis du har bestilt parkering online eller i CPH App kan du parkere kontaktløst i lufthavnen

 • Scan din QR kode ved indkørsel i parkeringshusene i Lufthavnen
 • Du tjekker ind og ud med den QR-kode, som du får tilsendt i bekræftelsesmailen og undgår derfor at skulle bruge tid på at finde en parkeringsautomat. Din QR-kode fungerer både som ordrebekræftelse og adgangskort.

Kan jeg få pengene tilbage, hvis mine ferieplaner ændrer sig?

Hvem har adgang til terminalerne?

 • Det er i øjeblikket kun personale, myndigheder og passagerer der har adgang til terminalerne. Så når du skal hente og bringe må du ikke gå med ind i terminalen men skal tage afsked og tage imod udenfor terminalerne.
Brug af værnemidler
 

Er det et krav at bære mundbind i Københavns Lufthavne?

 • Ja, Københavns Lufthavn følger de europæiske retningslinjer for sikre rejser. Derfor skal alle bære mundbind eller visir i terminalerne både før afrejse og efter ankomst for at minimere smittespredning for både egen og andres skyld.
 • Børn under 6 år behøver ikke bære mundbind. Det siger de europæiske retningslinjer, som de danske lufthavne følger.

Hvor er det muligt at købe ekstra mundbind i Københavns Lufthavn?

 • Det er muligt at købe ekstra mundbind i 7-Eleven mellem Terminal 2 og Terminal 3 før sikkerhedskontrollen.
 • Tryk på oversigterne herunder for at se dem i større udgave.

 

 

 

 

 

 


Hvilke særlige krav er der til de mundbind, jeg skal bære i Københavns Lufthavns terminaler?

 • Det skal være godkendte kirurgiske mundbind, der er fabriksfremstillet.
 • Vi fraråder alle at anvende fx hjemmelavede (syet og strikkede) mundbind, da de ikke er godkendte.
 • De mundbind der sælges i Københavns Lufthavne er godkendte.

Hvad sker der, hvis jeg ikke bærer mundbind, når jeg ankommer til Københavns Lufthavn?

 • Hvis du ikke bærer mundbind eller visir ved ankomst til CPH, vil du blive kontaktet af lufthavnspersonalet, der vil hjælpe dig med at finde et sted, hvor du kan købe et.
 • Hvis du ikke følger medarbejdernes anvisninger, vil det blive set som en overtrædelse af lufthavnens ordensregler, og du vil blive bedt om at forlade terminalerne.
 • Københavns Lufthavn vil sørge for, at det er muligt at købe mundbind ved ankomst til CPH
 • Bærer du ikke mundbind ved boarding, kan du blive afvist ved flyet, da det er et krav på selve flyrejsen. Kontakt dit flyselskab, hvis du har spørgsmål om brug af ansigtsmaske på flyrejsen.

Skal jeg bære mundbind, hvis jeg bare skal fra Metro til Øresundstoget eller omvendt, og kun opholder mig i T3 i få minutter til og fra de offentlige transportmidler?

 • Nej, i Terminal 3 er det muligt at skifte mellem tog og Metro uden at bære mundbind. Fra mandag den 15. juni 2020 vil der være tydelige markeringer af, hvornår du træder ind i en mundbindszone, hvorfra alle skal bære mundbind. Vi beder alle om at være opmærksom på denne markering og gør opmærksom på, at det er dit eget ansvar at have anskaffet dig et mundbind, hvis du træder ind i mundbindszonen.
 • Det vil fortsat også være muligt at gå uden om Terminal 3. Fra Metroen kan du benytte trapperne ned under det store 'Velkommen til Københavns Lufthavn'-skilt, hvorefter du kommer ud på gaden. Herfra kan du krydse vejen og benytte dig af én af de to udendørs nedgange til toget. Der er en på hver side af Terminal 3 (én ved taxaernes parkeringspladser og én ved Lufthavnstorvet). Fra toget kan du benytte dig af én af de to udendørs udgange fra togperronen. Ved den ene kommer du op ved taxaernes P-pladser. Den anden fører dig op til Lufthavnstorvet. Herefter kan du krydse vejen, benytte svingdøren og rulletrappen, hvorefter du kommer direkte op til Metroen og således undgår at træde ind i Terminal 3.

Må jeg have håndsprit med gennem sikkerhedskontrollen?

 • På grund af myndighedernes opfordring til brug af håndsprit for at mindske smittespredning, er reglerne for håndsprit i håndbagagen lempet. Det betyder, at du må medbringe håndsprit i beholdere større end de 100 ml, der ellers er begrænsningen for væsker, der skal gennem security. På lige fod med reglerne for flydende medicin må mængden dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som til eget behov på den konkrete rejse.
 • Vi har opstillet stationer med håndsprit både før og efter sikkerhedskontrollen, og rundt omkring i lufthavnen til alle passagerer og medarbejdere.
 • Foruden håndsprit er der ikke ændringer i forhold til, hvad du må have med gennem sikkerhedskontrollen. For øvrige væsker end håndsprit må du medbringe max én pose med max 1 liter, der skal være fordelt i Beholdere med max 100 ml i hver.

Må jeg tage mundbind af når jeg bliver kørt i bus fra fly til terminal og omvendt?

 • Du skal beholde dit mundbind på i transitbusserne og må først tage det af når du har forladt terminalerne.
Dit helbred
 

Får jeg målt min temperatur, når jeg ankommer til Københavns Lufthavn?

 • Nej, du vil ikke få målt din temperatur, når du ankommer Københavns Lufthavn. Der kan dog være nogle flyselskaber, der tager temperaturen på passagerer. Ved spørgsmål til dette, kontakt dit flyselskab.

Må jeg flyve fra Københavns Lufthavn, hvis jeg føler mig syg?

 • Nej. Er du syg med symptomer på coronavirus, må du ikke afrejse fra Københavns Lufthavne. Vi henviser dig til at blive hjemme, følge myndighedernes anvisninger og kontakte egen læge via telefon.
 • Symptomer på Coronavirus kan bl.a. være feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær.
Danmark indfører COVID-19 rejsepas
 

Det kan i nogle lande være en betingelse for karantænefri indrejse, at man kan fremvise en negativ test for COVID-19. Som dokumentation for en negativ test har rejsende til udlandet nu mulighed for at medbringe et personligt COVID-19 pas. Det nye COVID-19 rejsepas kan printes på sundhed.dk, hvor det også er muligt at læse mere om tiltaget.

Usikker på om det land du rejser til har særlige betingelser? Kontakt venligst den danske ambassade i det pågældende land.

Tiltag og regler i lufthavnen
 

Hvad gør Københavns Lufthavn for at minimere smitterisiko?

 • Københavns Lufthavn følger de europæiske retningslinjer for sikre rejser samt myndighedernes retningslinjer, og vi holder os løbende orienterede om udviklingen. Nogle af de tiltag, vi har taget, er blandt andet øget fokus på rengøring af kontaktpunkter, opfordring om at overholde myndighedernes retningslinjer i speak og informationsmaterialer i terminalerne. Derudover skal alle bære kirurgisk mundbind eller visir i terminalerne og vores egne medarbejdere skal bære visirer i lufthavnens terminaler fra den 15. juni 2020.
 • For at sikre god hygiejne har Københavns Lufthavn også sat ind med ekstra rengøring af diverse områder og funktioner, som hyppigt røres og betjenes. Fx toiletter og selvbetjeningsautomater.

Hvilke værnemidler benytter lufthavnspersonalet?

 • Alle lufthavnens personaler bærer værnemidler enten i form af visir eller kirurgisk mundbind.
 • Flyselskabspersonale, personale fra handling virksomheder, og personale i Københavns Lufthavns Shopping Centers butikker og spisesteder bærer enten visir eller kirurgisk mundbind.
 • Ved check-in pulte, gates, billetkontorer og andre steder, hvor det ikke er muligt at overholde sundhedsmyndighedernes afstandskrav er der opsat afskærmning af plexiglas.

Hvordan sikrer lufthavnens personale at overholde retningslinjerne, når de er i kontakt med så mange forskellige passagerer og kolleger hver dag?

 • Medarbejdere i Københavns Lufthavn skal fra den 15. juni 2020 bære visir, når de færdes i terminalerne, da det er et effektivt middel til at minimere smitterisiko. Når der bæres visir, er det også muligt at se personalets ansigtsmimik, hvilket minimerer risikoen for misforståelser.
 • Personale, der sidder afskærmet fra passagerne, f.eks. bag plexiglas-skærme, skal ikke bære værnemidler
 • Vi opfordrer vores samarbejdspartnere til at bede deres medarbejdere om det samme. Medarbejdere hos samarbejdspartnere skal som minimum bære mundbind.
 • Personale hos flyselskaber, handlingsvirksomheder og i butikker vil enten bære mundbind eller visir.
 • På steder, hvor det ikke er muligt at overholde sundhedsmyndighedernes afstandskrav, vil der blive opsat afskærmning med plexiglas. Det gælder fx check-in pulte, gates og ved billetkontorer.

Hvor finder jeg håndsprit i Københavns Lufthavn?

 • Københavns Lufthavn har sørget for at stille håndsprit til rådighed for alle forskellige steder i lufthavnen. Der er blandt andet opsat håndsprit ved kontaktpunkter og vil løbende blive sat op flere steder.

Hvordan sikrer lufthavnen, at der bliver holdt rette afstand til andre mennesker i lufthavnen?

 • Københavns Lufthavne har sat afstandsmarkører på gulve og afskærmninger op de steder, hvor der er naturlige kødannelser. Det gælder fx check-in pulte og ved billetkontorer.
 • Alle i Københavns Lufthavn skal holde minimum 1 meters afstand til øvrige passagerer og til lufthavnspersonale.
 • Lufthavnspersonale i terminalerne hjælper til med at sikre, at der holdes afstand.

Må jeg bruge bagagevogne til at transportere min bagage og er det sikkert?

 • Ja, det må du gerne. Vi opsætter sprit ved opsamlings- og udleveringssteder for bagagevogne i terminalerne.

 

Håndbagage og væske
 

Hvad er reglerne for håndbagage og væske?

 • Klargør væskepose inden ankomst til sikkerhedskontrollen. Du må maks. medbringe 1 pose og maks. 1 liter i 100 ml. beholdere.
 • Håndsprit på over 100 ml. er tilladt. Bemærk! På lige fod med reglerne for flydende medicin, må mængden dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som eget behov på den konkrete rejse.
 • Der kan være begrænsninger på antal tilladte stykker håndbagage. Tjek specifikke regler for håndbagage hos dit flyselskab.

Må jeg have håndsprit med gennem sikkerhedskontrollen?

 • På grund af myndighedernes opfordring til brug af håndsprit for at mindske smittespredning, er reglerne for håndsprit i håndbagagen lempet. Det betyder, at du må medbringe håndsprit i beholdere større end de 100 ml, der ellers er begrænsningen for væsker, der skal gennem security. På lige fod med reglerne for flydende medicin må mængden dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som til eget behov på den konkrete rejse.
 • Vi har opstillet stationer med håndsprit både før og efter sikkerhedskontrollen, og rundt omkring i lufthavnen til alle passagerer og medarbejdere.
 • Foruden håndsprit er der ikke ændringer i forhold til, hvad du må have med gennem sikkerhedskontrollen. For øvrige væsker end håndsprit må du medbringe max én pose med max 1 liter, der skal være fordelt i Beholdere med max 100 ml i hver.
Kirurgisk mundbind i lufthavnen
 

Er det et krav at bære kirurgisk mundbind i Københavns Lufthavne?

 • Københavns Lufthavn følger de europæiske retningslinjer for sikre rejser. Derfor skal alle bære kirurgisk mundbind i terminalerne både før afrejse og efter ankomst for at minimere smittespredning for både egen og andres skyld.

 • Børn under 6 år behøver ikke bære mundbind. Det siger de europæiske retningslinjer, som de danske lufthavne følger.

Hvor er det muligt at købe ekstra mundbind i Københavns Lufthavn?

 • Det er muligt at købe ekstra mundbind i 7-Eleven mellem Terminal 2 og Terminal 3 før sikkerhedskontrollen.
 • Tryk på oversigterne herunder for at se dem i større udgave.

 

 

 

 

 

 

 

Hvilke særlige krav er der til de kirurgiske mundbind, jeg skal bære i Københavns Lufthavns terminaler?

 • Det skal være godkendte kirurgiske mundbind, der er fabriksfremstillet.
 • Vi fraråder alle at anvende fx hjemmelavede (syet og strikkede) mundbind, da de ikke er godkendte.
 • De mundbind der sælges i Københavns Lufthavne er godkendte.

Hvad sker der, hvis jeg ikke bærer mundbind, når jeg ankommer til Københavns Lufthavn?

 • Hvis du ikke bærer mundbind eller visir ved ankomst til CPH, vil du blive kontaktet af lufthavnspersonalet, der vil hjælpe dig med at finde et sted, hvor du kan købe et.
 • Hvis du ikke følger medarbejdernes anvisninger, vil det blive set som en overtrædelse af lufthavnens ordensregler, og du vil blive bedt om at forlade terminalerne.
 • Københavns Lufthavn vil sørge for, at det er muligt at købe mundbind ved ankomst til CPH
 • Bærer du ikke mundbind ved boarding, kan du blive afvist ved flyet, da det er et krav på selve flyrejsen. Kontakt dit flyselskab, hvis du har spørgsmål om brug af ansigtsmaske på flyrejsen.

Må jeg tage mundbind af når jeg bliver kørt i bus fra fly til terminal og omvendt?

 • Du skal beholde dit mundbind på i transitbusserne og må først tage det af når du har forladt terminalerne.

Hvordan skaffer jeg mig sikkert af med mit mundbind efter brug, og ved skift af mundbind?

 • Smid dit brugte mundbind ud i nærmeste skraldespand og tag derefter dit nye mundbind på.
COVID-19 test og sygdom
 

Skal jeg Covid-19 testes for at komme ind i lufthavnen eller have dokumentation med?

 • Nej, du skal hverken testes eller have dokumentation for en Covid-19 test for at komme ind i Københavns Lufthavn. Er du i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt for at måtte ankomme til andre lufthavne, anbefaler vi, at du kontakter den pågældende lufthavn.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg pludselig føler mig syg, mens jeg er i lufthavnen?

 • Bliver du syg, mens du befinder dig i Københavns Lufthavn eller på flyet, skal du henvende dig til lufthavnspersonalet eller flypersonalet og følg myndighedernes anvisninger om selvisolation og test. Se mere her.
 • Symptomer på Coronavirus kan bl.a. være feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær.
Sikker afstand i lufthavnen
 
 • Vi anbefaler, at alle kommer i lufthavnen i god tid. Da vi skal holde god afstand til hinanden kan der hurtigt opstå køer ved fx check-in og sikkerhedskontrollen. Køerne kan opleves som lange, fordi vi holder 1 meters afstand. Det betyder ikke nødvendigvis, at det tager længere tid.

Spisesteder i lufthavnen
 

Hvilke restauranter og barer er åbne i Københavns Lufthavn?

 • Butikker og restauranter i lufthavnens shopping center åbner løbende igen. Vi opfordrer til at tjekke https://www.cph.dk/butikker-spisesteder for information om åbne butikker og restauranter.
Må jeg fjerne mit mundbind for at spise og drikke?
 
 • Når du sidder ned på et spisested i lufthavnen eller ved en gate, må du fjerne dit mundbind for at spise og drikke.
 • Det er vigtigt, at indtagelsen af mad eller drikke sker siddende, og du må altså ikke fjerne dit mundbind for f.eks. at drikke en kop kaffe, mens du går rundt i lufthavnen.
 • Mundbindet skal igen påføres, så snart du er færdig med at spise og drikke, uanset om du sidder ned.

 

Butikker i lufthavnen
 

Hvilke butikker er åbne i Københavns Lufthavn og hvad er deres åbningstider?

 • Butikker i lufthavnens shoppingcenter åbner løbende igen. Vi opfordrer til at tjekke https://www.cph.dk/butikker-spisesteder for information om åbne butikker og restauranter.             
Kontaktløse services
 

Hvilke kontaktløse services kan jeg benytte mig af i Københavns Lufthavn? 

Københavns Lufthavns tilbyder en lang række kontaktløse selvbetjenings-funktioner og services, som mindsker smittespredningen.

Udskriv selv dit bagagetag

 • Har du dit boardingkort i hånden eller på din telefon? Så kan du selv udskrive dit bagagetag til din kuffert ved vores tag-o-mater i check-in.
 • En tag-o-mat er en self service-maskine, der udskriver bagagetags til kufferter. Du kan udskrive dine egne tags ved at scanne stregkoden eller QR-koden på dit boardingkort.

Self-service boarding

 • Kom igennem boarding, kontaktløs benyt dig af selvbetjenings scan af boardingkort til boarding.

Kontaktløs betaling

 • I mange af restauranterne, butikkerne og kiosk er det muligt at betale kontaktløst.

Når du lander i lufthavnen
 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg lander i Københavns Lufthavn?

 • Respekter afstand ved bagageudlevering
 • Aftal mødested med familie uden for terminalerne
 • Bær mundbind eller visir indtil du har forladt terminalerne
 • Vask hænder eller benyt håndsprit
 • Du skal vise pas, når du rejser ind i Danmark, derfor skal alle udenrigsrejsende igennem paskontrollen. Indenrigspassagerer er undtaget (inkl. Grønland og Færøerne).

Symptomer på COVID-19?

 • Kontakt vores lufthavnspersonale og følg myndighedernes anvisninger om selvisolation og test. Se mere her 
Transport fra lufthavnen
 

Må min familie/venner hente mig i Københavns Lufthavn?

 • For at undgå smittespredning af COVID-19 ønsker vi at minimere antallet af mennesker i vores terminaler. Vi henviser derfor pårørende til at vente udenfor, ved bilen i P-husene eller mødes på Lufthavnstorvet udenfor mellem Terminal 2 og 3. 

Kan jeg komme hjem/videre fra lufthavnen med offentlig transport?

 • Ja, der er gode muligheder for at komme hjem/videre fra Københavns Lufthavn med offentlig transport. Metroen fra lufthavnen kører som normalt. DSBs toge kører efter ændret køreplan. Vi henviser til Metroselskabet og DSB for yderligere information om afgangs- og ankomsttider.
Sygdom efter rejsen
 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg pludselig føler mig syg, mens jeg er i lufthavnen?

 • Bliver du syg, mens du befinder dig i Københavns Lufthavn eller på flyet, skal du henvende dig til lufthavnspersonalet eller flypersonalet og følg myndighedernes anvisninger om selvisolation og test. Se mere her.
 • Hvis du i løbet af de kommende 14 dage efter hjemkomst får symptomer som f.eks. feber, hoste eller vejrtræningsbesvær, skal du kontakte din egen læge telefonisk.
Meet & Greet
 

Må jeg ledsages af pårørende til og fra lufthavnen?

 • Nej, det er kun passagerer med gyldig billet, ledsagere til fx PRM (personer med reduceret mobilitet) eller børn der rejser alene, medarbejdere og myndigheder, der har adgang til lufthavnens terminaler. Det betyder, at afsked og/eller velkomst ikke må ske i terminalerne, men at dine pårørende skal vente uden for lufthavnens terminaler fx ved P-husene eller på Lufthavnstorvet.

Hvordan sikrer jeg sikker afskaffelse af mit brugte mundbind?

 • Når du har forladt lufthavnsterminalerne er det tilladt at tage mundbind af igen. Du skal dog selv sikre, at mundbindet afskaffes sikkert ved at benytte nærmeste skraldespand.

Testcenter

Vi opfordrer alle rejsende, som ønsker at blive testet for COVID-19 til at besøge testcentret placeret i parkeringsarealet P5 uden for Terminal 3.

Hvordan fungerer det?
 
 • Der er ingen tidsbestilling, det er gratis, og podningen tager cirka fem minutter.
 • Danske borgere kan få podesvar på sundhed.dk inden for 1-2 døgn, mens udenlandske borgere vil blive kontaktet, hvis der er tale om et positivt testsvar.
 • I tilfælde af et positivt testsvar opfordres borgerne til at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for selvisolation og kontaktopsporing.
Hvor er testcentret opsat og hvad er åbningstiderne?
 
 • Testcenteret er placeret i parkeringspladsen P5 med adgang for både gående og kørende borgere.
 • Åbningstiden for testcenteret er alle dage 06.00-24.00
 • Det er Region Hovedstadens Akutberedskab, der står for selve test set-up, faciliteter mv.
 • Det er testpersonale i Testcentret, der står for selve testen.
Hvor hurtigt og hvordan får jeg svar på min test?
 
 • Podningen tager et par minutter at udføre.
 • Danske borgere kan få podesvar på sundhed.dk inden for 1-2 døgn.
 • Alle udenlandske borgere bliver kontaktet af den nationale Corona Hotline, men kun hvis der er tale om et positivt testsvar. Er testresultatet negativt, hører den udenlandske borger ikke fra den nationale Corona Hotline.
 • I tilfælde af et positivt testsvar opfordres borgerne til at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for selvisolation og kontaktopsporing.
Hvem kan/må benytte testcentret?
 
 • Testcentret i Københavns Lufthavn er et frivilligt tilbud til danskere og udenlandske rejsende fra alle lande, som er over 12 år, uden symptomer og ønsker at blive testet for Covid-19.
 • Børn under 12 år og personer med symptomer på sygdom testes ikke i testcenteret.
 • Faciliteterne kan tage i mod både gående og kørende borgere. Dermed kan Region H også tilbyde rejsende med bil og tog i Øresundsregionen at blive testet nemt og hurtigt.

Let's travel with care 

Vi glæder os til at sende dig trygt afsted på din næste rejse fra Københavns Lufthavn!