Længere ventetider
Vi oplever i øjeblikket ekstra travlhed i lufthavnen. Det kan betyde længere ventetid end normalt. Kom derfor i ekstra god tid og vær forberedt med de nødvendige rejsedokumenter. Følg dit fly og få råd og vejledning til din rejse her.
Vi oplever i øjeblikket ekstra travlhed i lufthavnen. Det kan betyde længere ventetid end normalt. Kom derfor i ekstra god tid og vær forberedt med de nødvendige rejsedokumenter. Følg dit fly og få råd og vejledning til din rejse her.
 
Senest opdateret 21.04.2022

I lufthavnen

Når du ankommer til lufthavnen skal du være opmærksom på, at nogle procedurer er ændret grundet Covid-19. Læs her omkring check-in og hvilke tiltag CPH gør for at sikre at minimere smitterisikoen. 

I lufthavnen

Passagerer anbefales at møde op i lufthavnen 2 timer før afrejse - og 3 timer før afrejse på interkontinentale ruter. 

Check-in og tjek af rejsedokumenter 
 • Passagerer kan forvente, at de skal have tjekket deres Covid-19 dokumenter ved check-in skranken, også selvom man kun rejser med håndbagage. Vi opfordrer til, at du printer al rejsedokumenter samt dokumentation for indrejsekrav der måtte være for din destination.
 • Download Coronapas Appen, hvor du har adgang til EU Coronapas. Derudover anbefales de rejsende at printe dokumentation for negativ test samt andre relevante rejsedokumenter.
 • På grund af skærpede rejserestriktioner må der i øjeblikket forventes længere kø og ventetider ved check-in.
Mundbind i lufthavnen 
 • Det er ikke påkrævet at benytte mundbind i Københavns Lufthavn.
 • Passagerer skal dog være opmærksomme på, at flyselskaberne kan have særlige krav til brug af værnemidler ombord på flyet. Venligst kontakt dit flyselskab for spørgsmål vedrørende mundbind.
 • Vi anbefaler, at du anvender et fabriksfremstillet CE-mærket engangsmundbind, da de har en dokumenteret høj filtreringsgrad. De mundbind, der sælges i automaterne i Københavns Lufthavne, er CE-mærkede.
 • Flere destinationer har krav om, at dit mundbind skal være af typen FFP2. Vi anbefaler derfor, at du altid tjekker indrejseregler for din destination. Du kan købe FFP2 mundbind her i lufthavnen: alle 7-Eleven-butikker og Selecta-automater både før og efter sikkerhedskontrollen.
  Almindelige, kirurgiske mundbind kan købes hos bl.a.: 7-Eleven, TAX FREE-butikken og i WHSmith-kioskerne.
Coronatest i Københavns Lufthavn 

Der er to muligheder for at få taget coronatest i lufthavnen: 

 • I Falcks testcenter, som er placeret i Terminal 2 før sikkerhedskontrollen, hvor det er muligt at få taget hurtigtest og PCR-test mod betaling. Læs mere omkring priser, testtyper, svartider og åbningstider her. 
 • I Region Hovedstadens Testcenter på Parkeringsplads 5, hvor det er muligt at få taget en gratis PCR-test. Læs mere om tidsbestilling, svartider og åbningstider her
Håndsprit i håndbagagen 
 • På grund af myndighedernes opfordring til brug af håndsprit for at mindske smittespredning, er reglerne for håndsprit i håndbagagen lempet. Det betyder, at du må medbringe håndsprit i beholdere større end de 100 ml, der ellers er begrænsningen for væsker, der skal gennem security. På lige fod med reglerne for flydende medicin må mængden dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som til eget behov på den konkrete rejse.
 • Der er opstillet stationer med håndsprit både før og efter sikkerhedskontrollen, og rundt omkring i lufthavnen til alle passagerer og medarbejdere.
 • Foruden håndsprit er der ikke ændringer i forhold til, hvad du må have med gennem sikkerhedskontrollen. For øvrige væsker end håndsprit må du medbringe max én pose med max 1 liter, der skal være fordelt i Beholdere med max 100 ml i hver. 

Sådan mindsker lufthavnen smitterisiko 
 • Københavns Lufthavn følger de europæiske retningslinjer for sikre rejser samt myndighedernes retningslinjer, og vi holder os løbende orienterede om udviklingen.  
 • Nogle af de tiltag, vi har taget, er blandt andet øget fokus på rengøring af kontaktpunkter, opfordring om at overholde myndighedernes retningslinjer i speak og informationsmaterialer i terminalerne. 
 • For at sikre god hygiejne har Københavns Lufthavn også sat ind med ekstra rengøring af diverse områder og funktioner, som hyppigt røres og betjenes. Fx toiletter, selvbetjeningsautomater samt alle securitybakker rengøres hyppigt.