Skal medicin være i håndbagage eller indchecket bagage?

Der er ingen restriktioner på medicin i din bagage. Du bestemmer selv, om du vil placere din medicin i din håndbagage eller indchecket bagage. Dog anbefaler vi altid, at livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.

 

Må jeg have piller med i håndbagagen?

Der er ingen begrænsninger på ikke-flydende medicin i pilleform. Dette gælder både din håndbagage og din indchecket bagage.

Er der derimod tale om flydende medicin, anbefaler vi, at du kontakter din læge og får et rejsebrev, som på dansk og engelsk beskriver medicinen.

 

Pillepas

Hvis du medbringer medicin, der indeholder euforiserende stoffer eller stoffer, der påvirker centralnervesystemet, skal du i Schengen-lande desuden være i besiddelse af et pillepas. Passet dokumenterer, at medicinen er til eget brug som led i en medicinsk behandling.

Pillepasset udstedes på apoteket, som også kan vejlede om, hvilke typer medicin der kræver pillepas. Du kan også bestille et pillepas over internettet på borger.dk eller på apotekets hjemmeside: https://www.apoteket.dk/pillepas


Hvis du ønsker et pillepas, skal du have en recept fra lægen - også selvom det drejer sig om medicin, der normalt ikke kræver recept.

Gyldigheden for pillepasset er højst 30 dage. Skal du være væk længere end 30 dage, skal du kontakte nærmeste ambassade for det land, du rejser til, for at få oplyst, hvordan du skal forholde dig.

Kan jeg købe medicin i lufthavnen?

Er du kommet afsted uden din medicin, tandbørste, plaster, støttestrømper eller hudplejeprodukter, så finder du lufthavnens apotek i Terminal 2 lige før Sikkerhedskontrollen. Her kan du både købe receptpligtig medicin og håndkøbsmedicin.

 

Åbningstider: Alle dage fra kl. 09-16.

Læs mere om apoteket her