Elbilparkering med mulighed for opladning i CPH

Parker din elbil på en af lufthavnens parkeringspladser med ladestander, og kom hjem til en opladt bil, når du vender hjem fra din rejse.

I Københavns Lufthavn har du mulighed for at lade, uanset om du er rejsende eller ej, og der kræves ingen medlemskaber for at kunne bruge vores ladere. Læs mere om hvordan elopladning fungerer her på siden:

Ladestandere og deres lokation i Københavns Lufthavn

parkeringskort elopladning maj 2023.png

 

Oversigt over ladere og deres lokation i Københavns Lufthavn

Hvordan fungerer elopladning, når jeg skal ud at rejse?

Når du skal ud at rejse, og gerne vil lade din elbil, så kan du pt. vælge at køre til et af vores fire parkeringsanlæg med ladere. Se kortet ovenfor. Du kan komme med og uden en onlinereservation.

 

Kan jeg reservere en ladeplads? Det er desværre ikke muligt at reservere en parkeringsplads til din elbil. Du kan derfor ikke være sikker på at få en plads med ladestander. Hvis du downloader Monta-appen, så har du mulighed for at se, hvilke ladere der er ledige i CPH. Skulle du alligevel være uheldig ikke at få en ladeplads, så er det altid muligt at køre til vores hurtigladere ved rundkørselen ved McDonald's og Circle K., f.eks. når du vender hjem fra din rejse. 

 

Hvad koster det at lade min elbil i Københavns Lufthavn? I Københavns Lufthavn er prisen variabel og skifter hver time baseret på udviklingen i den aktuelle spotpris (inkl. skatter og afgifter). For at se prisen, kan du scanne QR-koden på ladestanderen, hvorefter du kan se prisen for den aktuelle første time.

Hvis du downloader Monta-appen, kan du se priserne for de efterfølgende 12 timer ved enten

  • at finde og vælge laderen i appen
  • scanne QR-koden på ladestanderen

 

Se hvordan du lader her

Jeg skal ikke ud at rejse - kan jeg stadig lade min elbil i lufthavnen?

Du kan godt lade her i CPH, selvom du ikke skal ud at rejse. Det kan du gøre ved rundkørslen (ved Circle K og McDonald's), hvor vi har to DC-ladere, som giver dig mulighed for en hurtig opladning. To af stikkene er 50 kW (Chademo) og de resterende to er 175 kW (CCS). Der er i alt 4 ladestik.

 

Du behøver altså ikke at parkere på et af vores parkeringsanlæg for at lade her i lufthavnen, og du skal dermed ikke betale p-afgift, når du lader ved rundkørslen. 

 

Hvad koster det at lade på hurtigladerne?

I Københavns Lufthavn er prisen variabel og skifter hver time baseret på udviklingen i den aktuelle spotpris (inkl. skatter og afgifter).

For at se prisen, kan du scanne QR-koden på ladestanderen, hvorefter du kan se prisen for den aktuelle første time.

Hvis du downloader Monta-appen, kan du se priserne for de efterfølgende 12 timer ved enten

  • at finde og vælge laderen i appen
  • scanne QR-koden på ladestanderen

 

Se hvordan du lader her

Videoguide: Sådan lader du din elbil

I videon viser vi dig, hvordan du starter elopladning af din bil. Fremgangsmåden er den samme uanset om du skal ud at rejse eller ej.

 

Når du skal lade i lufthavnen, så behøver du ikke at downloade en app eller oprette et medlemsskab hos Monta. Du kan blot scanne QR-koden for at komme i gang. 

 

Fordele ved at downloade Monta-appen

Med Monta-appen kan du bl.a. få et overblik over alle laderne i lufthavnen og se din forbrugshistorik. (Videoen kan ses med undertekster)

Spørgsmål og svar om elbilparkering i CPH

Skal jeg betale p-afgift, når jeg lader?
 

Ja, hvis du parkerer i et af vores parkeringsanlæg ifm. din rejse, skal du betale den gældende parkeringsafgift samt for opladningen af din bil.

Du har dog også muligheden for at lade din bil ved rundkørslen ved Circle K og McDonald's, hvor vi har 4 DC hurtigladerstik til rådighed. Her skal du ikke betale parkeringsafgift imens du lader.

Kan man starte en ny ladesession, når bilen efter nogle dage har mistet strøm?
 

Hvis opladningen er fuldført til f.eks. 85% og din bil efter 7 dage nu kun har 55% strøm tilbage, så kan du starte en ny ladesession, hvis du ønsker at lade den helt op til din hjemkomst.

Det kan du gøre direkte fra Monta-appen. Det er dog en forudsætning, at du også startede din første opladning med Monta-appen:

  1. Åben Monta-appen og gå til ”Mig” og så tryk på ”Ladehistorik”, hvor du kan se dine seneste opladninger.
  2. Her kan du se hvad ladestanderen hedder, som din bil lader på
  3. Find den samme stander og start en ny opladningssesion
Hvad gør jeg, hvis jeg oplever problemer med ladestanderen?
 

Hvis der er problemer med selve ladestanderen, er den f.eks. i stykker, så skal du kontakte ZAPP Mobility kundesupport på +45 7363 3111 for at fejlmelde.