22.06.2023

7,5 millioner sommerrejsende i Københavns Lufthavn

Højsæsonen er landet og i morgen fredag den 23. juni begynder skolernes syv uger lange sommerferie. Det betyder ekstra mange rejsende i Københavns Lufthavn i de kommende måneder. 7,5 millioner passagerer skal flyve til og fra lufthavnen i løbet af sommeren. 

 

Ferietid er rejsetid for mange og Københavns Lufthavn summer allerede af ekstra aktivitet i terminalerne og på banerne. I løbet af de tre sommermåneder vil omkring 7,5 millioner rejsende komme gennem lufthavnen.

 

"Sommeren er allerede godt i gang, og vi er klar til de mange ferierejsende. Der er ansat flere medarbejdere i lufthavnen, så alle passagerer kan få den bedst mulige start på ferien. De mange butikker og spisesteder er klar med gode sommertilbud, og flere cafeer åbner allerede kl. 4, da der om sommeren er mange rejsende tidligt om morgenen", siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Sommerens mest travle dag bliver...
Sommerferien begynder for alvor i morgen fredag den 23. juni, hvor der forventes flere end 93.000 passagerer. På de travleste dage i løbet af juli vil der være omkring 95.000. Ifølge prognosen bliver sommerens mest travle dag den 14. juli med flere end 98.000 rejsende.

 

"Vi glæder os til at tage mod de mange ferieglade passagerer. Der vil dog være travle perioder, hvor der kan opstå ventetid, så det gælder om at pakke lidt ekstra tålmodighed sammen med det gode feriehumør", siger Peter Krogsgaard.

 

Travlt på Europas luftveje
Det er ikke kun i Danmark, at sommeren er den meste travle rejsetid på året. Det gælder i hele Europa.

 

"Som på de tyske motorveje opstår der i løbet af sommeren også kø på de Europæiske luftveje, når Nordeuropa rejser til Sydeuropa. Sådan er det altid om sommeren - og det er vi vant til at håndtere," fortæller Peter Krogsgaard.

 

Kom i god tid
Københavns Lufthavn anbefaler, at man møder op i lufthavnen to timer inden afgang til europæiske destinationer og tre timer før, hvis man skal rejse ud af Europa - også selv om man har checket ind hjemmefra.

 

"Det er vigtigt, at man kommer til lufthavnen til den anbefalede tid, så der er god tid til at aflevere bagage og komme gennem sikkerhedskontrollen og ud i terminalerne", understreger han.

 

Gode råd til rejsen:  

  • Check ind hjemmefra, hvis flyselskabet tilbyder den mulighed.
  • Pak din håndbagage rigtigt. Der må kun medbringes én væskepose på max. 1 liter. Se reglerne for håndbagage her
  • I sikkerhedskontrollen etableret et par særlige spor til familier med børn under 12 år.
  • Følg dit fly på cph.dk eller CPH App

Læs mere her