Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
20.01.2022

Statsministeren besøgte CPH med grøn dagsorden for luftfart

CPH havde besøg af statsminister Mette Fredriksen og de politiske ledere fra SF og Enhedslisten, Pia Olsen Dyhr og Mai Villadsen. Formålet var at drøfte, hvordan luftfarten kan omstille indenrigsflyvning til at være 100 pct. grøn i 2030, som statsministeren lovede i sin nytårstale. 

TW STM bred.jpg

"Kongeværelset" i CPH. Administrerende direktør Thomas Woldbye tog imod statsministeren og partilederne fra SF og Enhedslisten

 

”Regeringen har sat det ambitiøse mål, at danskerne i 2025 skal have mulighed for at flyve grønt på en indenrigsrute, og at man senest i 2030 kan flyve helt grønt, når man flyver indenrigs i Danmark,” lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

 

Selvom indenrigsluftfarten er den lavest hængende frugt, påpeger statsministeren, at ambitionerne ikke stopper her:

 

”Regeringen har store grønne ambitioner for luftfarten. Vi arbejder derfor både på nationalt og internationalt plan for at fremme den grønne omstilling af flytrafikken.”

 

STM presse CPH mindre format.jpg

Statsministeren og partilederne med pressen

 

Branchen er klar til at samarbejde
CPH-direktør Thomas Woldbye og SAS-direktør Simon Pauch viste rundt i lufthavnen og fortalte gæsterne, at branchen bakker op om målsætningen. Allerede i 2020 fremlagde CPH sammen med Luftfartens Klimapartnerskab en plan for grøn omstilling af luftfarten, hvor målsætningen var at nå 70 pct. reduktion i 2030.

 

TW med SP PIA og MAI.jpg

Thomas Woldbye med SAS direktør Simon Pauck Hansen, SF's Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens Mai Villadsen.

 

”Med et mål om grøn indenrigsluftfart i 2030 hæver regeringen ambitionerne. Det er både en god, ambitiøs og realistisk målsætning, som branchen bakker op om. Men nye mål kræver også nye tilgange og løsningsmetoder til omstillingen af luftfarten, og det glæder vi os til at samarbejde om,” siger administrerende direktør i CPH Thomas Woldbye.

 

Han fremhæver bl.a. Luftfartens Klimapartnerskabs forslag om et klimabidrag per passager som et værktøj, der skal være med til at sikre finansieringen af omstillingen til de dyrere bæredygtige brændstoffer. Og samarbejdsviljen fra branchen glæder statsministeren.

 

”Jeg er glad for, at luftfartsbranchen har taget imod vores grønne ambitioner med stort gåpåmod. Både lufthavnene og flyselskaberne har allerede vist en stor interesse og vilje til, at vi skal kunne lykkes sammen. Der er udfordringer, vi skal løse. Det er blandt andet nogle af dem, som jeg i dag har haft anledning til at drøfte med branchen. Dem skal vi se nærmere på i år, hvor regeringen vil fremlægge et udspil om grøn luftfart,” siger hun.

 

Læs mere om luftfartens grønne omstilling her