Information vedrørende Corona-virus

Københavns Lufthavn følger nøje situationen vedrørende en ny type coronavirus, der menes at have sit udgangspunkt i den kinesiske Hubei provins.

Håndsprit i håndbagagen

På grund af coronavirus og sundhedsmyndighedernes opfordring til brug af håndsprit for at mindske smitte, har vi lempet reglerne for håndsprit i håndbagagen. Det betyder, at man nu må medbringe håndsprit på mere end væskereglernes 100 ml. På lige fod med reglerne for flydende medicin, må mængden dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som eget behov på den konkrete rejse. Vi har også opstillet stationer med håndsprit både før og efter sikkerhedskontrollen, og rundt omkring inde i lufthavnen, til alle passagerer.

I den forbindelse følger Københavns Lufthavn anvisninger fra myndighederne. Dem er vi løbende i dialog med og står klar, hvis de har brug for vores assistance. Samtidig understøtter vi Sundhedsstyrelsens ’forebyg smitte’ kampagne, ved at have deres plakater hængende, ligesom vi har opsat informationsstandere, hvor vi udleverer myndighedernes informationsfoldere til ankommende rejsende.

Københavns Lufthavn henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, der løbende bliver opdateret med seneste nyt. Den finder du her: www.sst.dk/coronavirus

Der er også yderligere information at hente på den fælles myndighedsside: www.coronasmitte.dk.