Hvert år ansætter Københavns Lufthavne flere hundrede nye kolleger. Vores målrettede arbejde med at skabe en inkluderende arbejdskultur starter allerede i jobopslaget. Her screener vi for stereotypt sprog, som kan være med til at holde nogle kandidat-grupper fra at søge jobbet. Et mere inkluderende sprog betyder, at vi får flere kvalificerede og mere diverse ansøgere – og det giver os også mulighed for at styrke vores kultur og skabe en mere mangfoldig arbejdsplads.

Vi prioriterer at skabe plads og rum for udvikling til dem, som måske ikke lige passer ind i arbejdsmarkedets gængse kasser. Hvad enten det drejer sig om stressramte, unge med kognitive udfordringer, nedslidte seniorer eller kolleger med autisme. Det handler grundlæggende om at se og anerkende hvert enkelt menneske og hjælpe dem til at udvikle deres potentiale.

First Professionals

I CPH vil vi gerne give en god start til dig, der er i starten af din karriere og/eller for første gang arbejder i en stor organisation. Derfor introducerer vi nu konceptet CPH First Professionals, hvor vi støtter yngre medarbejdere, med begrænset erfaring fra store virksomheder, i jeres professionelle udvikling. Det er nogle intense dage med en masse indhold og nye bekendtskaber.

Mangfoldighed & inklusion

Rum til at forløse potentialet

Mange passer ikke lige ind i arbejdsmarkedets gængse kasser. Vi prioriterer at skabe et rum, hvor det enkelte menneske bliver anerkendt for sine kompetencer og får mulighed for at udvikle sit potentiale.

Et eksempel er lufthavnens bagagescreening, hvor vi har ansat en række medarbejdere med autisme. Den daglige screening af tusindvis af kufferter for ulovligt indhold kræver et godt blik for mønstergenkendelse og afvigelser - hvilket er kompetencer, som mange mennesker med autisme kan sætte kryds ved. Derfor har vi et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Specialisterne om at rekruttere medarbejdere til screening af bagage.

Blandt initiativerne har også været et samarbejde med Glad Fonden om uddannelsestilbud til unge med kognitive handicap og svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Syv unge startede på en toårig Grøn Service-uddannelse i Københavns Lufthavn i 2018. Seks ud af de syv gennemførte uddannelsen, og alle fik efterfølgende et fleksjob eller en læreplads.

I 2023 er et nyt projekt startet op i samarbejde med Tårnby Kommune. ’Unge med kant’ skal give udsatte unge med personlige og sociale udfordringer støtte til at opnå selvforsørgelse og det liv, de ønsker sig. Programmet understøtter unge mellem 15-29 år, som står uden uddannelse og uden for arbejdsmarkedet.

Lars Faurschou, som er chef for vores værksteds-organisation, vandt i 2023 en Danish Diversity Award som ”Årets medarbejder”. Den fik han for sit mangeårige arbejde med at skabe en inklusiv kultur i lufthavnen, hvor der er plads til, at den enkelte både kan være sig selv og føle, at man er en del af noget større.

Kønsbalance

Vi har underskrevet DI's Gender Diversity Pledge

Københavns Lufthavne vil være en virksomhed, der afspejler befolkningen med en høj grad af mangfoldighed. På nogle områder er vi allerede godt med - for eksempel hvis man ser på alder og uddannelsesbaggrunde. Men ligesom mange andre virksomheder i transportbranchen har vi ikke formået at tiltrække nok kvinder, især til lederstillinger.

En ud af fire ledere er kvinde, men vi arbejder på at skabe en bedre kønsbalance på alle niveauer i organisationen. For der er brug for alle talenter. Derfor har vi underskrevet Dansk Industris (DI's) Gender Diversity Pledge, der er dansk erhvervslivs fælles håndslag på at arbejde for at skabe en mere ligelig kønsfordeling i erhvervslivets ledelser og bestyrelse. Det betyder, at vi har forpligtet os til at arbejde målrettet og struktureret med at skabe mere kønsdiversitet blandt lederne.

Med underskriften på DI’s Gender Diversity Pledge har vi tilsluttet os 16 principper, der skal skabe mere diversitet. Principperne er blandt andet, at diversitet gør os klogere som virksomhed, og at vi ser diversitet som konkurrenceparameter, og en forudsætning for, at vi kan tiltrække og fastholde de bedste talenter.

Danish Diversity Awards priser 2023

Dansk Industris Danish Diversity Awards sætter spot på og hylder dem, der gør noget helt særligt og inspirerende for at skabe mere diversitet, inklusion og mangfoldighed i erhvervslivet. Håbet er at inspirere endnu flere medarbejdere, virksomheder og ledere til at styrke diversiteten.

Prisvinderne udmærker sig alle ved at bevise, at der er rige muligheder for at skabe udvikling og vækst i samfundet og i erhvervslivet ved at styrke diversitet og inklusion. De tjener alle som gode eksempler, som virksomheder inden for alle brancher og størrelser kan inspireres af.

Vi er stolte af, at have vundet følgende priser ved Danish Diversity Awards 2023

 

Årets medarbejder

Lars Aspelund Faurschou

 

Årets DEIB-initiativ

Sikker læsning for alle i CPH skaber rammerne for at inkludere alle på arbejdspladsen ved at indrette den på en måde, der tager højde for den enkeltes udfordringer – og på samme tid at udbrede viden og kompetencer hos nøglepersoner i virksomheden, f.eks. ledere om, hvordan hverdag og arbejdsgange kan tilpasses under hensyntagen til alles behov.