Væsker i håndbagagen

Væsker eller flydende stoffer i håndbagagen skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml.

Du må gerne medbringe mere end én beholder med væske, men ikke flere end der kan være i én genlukkelig plastpose på max. 1 liter. Du må kun medbringe én af disse poser per person.

Har du babymad, medicin eller diætmad på over 100 ml., som du skal bruge under rejsen eller taxfree væsker (i forseglede poser fra den lufthavn/det luftfartsselskab, de er indkøbt og med synlig kvittering i posen), er det tilladt at medbringe disse, men de skal sikkerhedskontrolleres.  

Du skal tage alle disse væsker ud af håndbagagen og placere dem synligt i den anviste plastkasse ved sikkerhedskontrollen, så securitypersonalet kan se dem. Du kan opleve, at væskerne bliver udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.

Væsker på hjemrejsen
Hvis du rejser ud og hjem samme dag, har du mulighed for at købe for eksempel kosmetik, parfume og spiritus i Tax-Free butikkerne i Københavns Lufthavn og tage varerne med som håndbagage uanset reglerne om begrænsning af væsker.

Posen med varer skal være forseglet
Varerne udleveres i en gennemsigtig, forseglet pose med kvittering i Københavns Lufthavn, og du kan medbringe posen som håndbagage igennem sikkerhedskontrollen i den lufthavn, du rejser hjem fra.

Det er vigtigt, at posen med varer forbliver forseglet og uåbnet under hele rejsen, ligesom kvitteringen fortsat skal være vedhæftet.

Du har mulighed for refundering
Hvis du har fulgt denne regel, men alligevel får de købte varer inddraget i sikkerhedskontrollen i en anden lufthavn, yder Københavns Lufthavn garanti for, at du kan få dine penge for indkøbene refunderet. Læs mere om denne garanti her.

Særligt for transferpassagerer, der ankommer fra lande uden for EU
Hvis du ankommer til Københavns Lufthavn fra et land uden for EU og skal rejse videre med fly (transfer), skal du igennem sikkerhedskontrollen. Vær opmærksom på, at der her gælder de samme begrænsninger på væsker, som ved anden afrejse fra lufthavnen.

Passengerer i transit  in transit i lufthavnen, som har købt væsker over 100 ml i andre lufthavne eller ombord på flyet, skal sikre at væskerne er forseglet i STEB-(Security Tamper Evident Bag). Kvitteringen for væskerne skal være synlig i posen.