Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 

Væsker i håndbagagen

Væsker eller flydende stoffer i håndbagagen skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml.

Definition på væsker

  • Væsker som f.eks. vand, juice, saft, suppe og sirup
  • Parfume, barbersprit, eau de cologne o. lign
  • Delvist flydende stoffer som f.eks. hårshampoo og tandpasta.
  • Olier og cremer, f.eks. håndlotion eller solcreme
  • Indholdet i beholdere under tryk, f.eks. deodorant, barberskum o.l.
  • Blandinger af faste og flydende stoffer f.eks. nutella og camembert o.l.

Du må gerne medbringe mere end én beholder med væske, men ikke flere end der kan være i én genlukkelig plastpose på max. 1 liter. Du må kun medbringe én af disse poser per person.

Der findes plasticposer på pakkeborde i lufthavnen ved indgangen til sikkerhedskontrollen.

Babymad og medicin

Har du babymad, medicin eller diætmad på over 100 ml., som du skal bruge under rejsen eller TAX FREE-væsker (i forseglede poser fra den lufthavn/det luftfartsselskab, de er indkøbt og med synlig kvittering i posen), er det tilladt at medbringe disse, men de skal sikkerhedskontrolleres.

Du skal tage alle disse væsker ud af håndbagagen og placere dem synligt i den anviste plastkasse ved sikkerhedskontrollen, så securitypersonalet kan se dem. Du kan opleve, at væskerne bliver udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.

Læs mere om medicin i bagagen her

Særligt for transferpassagerer, der ankommer fra lande uden for EU

Hvis du ankommer til Københavns Lufthavn fra et land uden for EU og skal rejse videre med fly (transfer), skal du igennem sikkerhedskontrollen. Vær opmærksom på, at der her gælder de samme begrænsninger på væsker, som ved anden afrejse fra lufthavnen.

Passagerer i transit i lufthavnen, som har købt væsker over 100 ml i andre lufthavne eller ombord på flyet, skal sikre at væskerne er forseglet i STEB (Security Tamper Evident Bag). Kvitteringen for væskerne skal være synlig i posen.