08.05.2024

Fortsat stor fremgang i Københavns Lufthavn

Hele 2,4 millioner passagerer var gennem Københavns Lufthavn i april. Det er mere end 10 procent flere end samme måned sidste år – og tredje måned i træk med tocifret vækst. Antallet af transferpassagerer er steget med 28 procent, hvilket styrker lufthavnens position som Nordeuropas største trafikknudepunkt.  

Forår, fridage og ferie. Rejselysten fortsætter, og i april var 2.429.051 passagerer gennem Københavns Lufthavn. Det er en stærk fremgang på mere end 10 procent i forhold til samme måned sidste år, hvor mange ellers rejste i forbindelse med påsken, der lå i april.

 

”Den stærke rejselyst betyder, at vi kommer flot ud af april – endda uden den travle påsketrafik, der i år primært lå i marts. Der er mange, der benytter forårets fridage til en ferie i sydens sol eller en forlænget weekend i en af de mange europæiske storbyer, man kan flyve til fra København”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Godt halvdelen af alle rejsende i Københavns Lufthavn kommer fra Danmark og Sverige. Resten er primært passagerer fra de øvrige europæiske lande og Nordamerika, der kommer til København – og antallet er stigende.

 

Mange rejsende til København og Danmark
”Der er mange turister, der vælger at besøge København, som bliver mere og mere populær at rejse til. Flere vil opleve vores fantastiske hovedstad, den danske hygge, vores gastronomi, der er verdenskendt – og det hele bygger på et fundament af, at København bliver oplevet som en sikker og tryg destination. De mange besøgende har stor betydning for turistbranchen som fx hoteller og restauranter – og dermed også for hele samfundsøkonomien”, siger Peter Krogsgaard.

 

April er den tredje måned i træk med tocifret vækst antallet i passagerer sammenlignet med de samme måneder sidste år, og i årets første fire måneder er det samlede passagertal steget med 10 procent.

 

London, Stockholm og Oslo er de mest populære destinationer til og fra København, mens det er New York, Doha og Bangkok, der ligger i top over rejsemål uden for Europa.

 

Transferpassagerer vælger København
Et stigende antal passagerer benytter Københavns Lufthavn som mellemstation på rejsen videre ud i verden. Det sikrer at de store transatlantiske fly er fyldt, og i april var omkring 500.000 transferpassagerer forbi Københavns Lufthavn. Det er 108.000 flere end sidste år, svarende til en stigning på hele 28 procent.

 

I årets første fire måneder er antallet af passagerer, der transferer i København, samlet steget med 18 procent sammenlignet med sidste år. Det vil sige, at der i år – indtil videre – er foretaget omkring 1,6 millioner transferrejser til og fra Københavns Lufthavn, hvor SAS står for den største andel. Otte ud af 10 transferpassagerer i lufthavnen kommer via København med et SAS-fly.

 

”Vi er meget tilfredse med, at andelen af transferpassagerer stiger. Ni ud af 10 transferpassagerer er tilbage i forhold til tiden før corona – og det går den rigtige vej. Det styrker vores position som det største trafikknudepunkt i Nordeuropa og viser, at vi er en attraktiv lufthavn med et bredt netværk af ruter”, siger Peter Krogsgaard.

 

Forventningen er, at der i 2024 vil være 5,5 millioner transferpassagerer, der rejser via Københavns Lufthavn mod 4,8 millioner i sidste år.

 

Nordamerika står stærkt
Det stigende antal transferpassagerer skyldes primært fremgangen i ruter mellem København og Nordamerika. Ruterne til USA og Canada står stærkt i Københavns Lufthavn, hvor der i årets løb indtil videre er planlagt 14 ruter til 11 forskellige destinationer.

 

”Vi har flere ruter til Nordamerika nu end i 2019 – året inden pandemien. Vi kan se, at mange passagerer fra hele Skandinavien bruger København som udgangspunkt for deres USA-rejse. Men der er også mange flere amerikanere, der besøger Danmark eller bruger Københavns Lufthavn som indgang til rejsen videre i Europa”, siger Peter Krogsgaard.

 

Download Excel