12.02.2024

Københavns Lufthavn: Passagerfremgang fortsætter i 2024

Flere end 1,7 millioner passagerer var gennem Københavns Lufthavn i årets første måned. Det er syv procent flere end samme tid sidste år, og der er markant fremgang for langdistanceruterne til både Asien, Mellemøsten og Nordamerika. 

Københavns Lufthavn er kommet godt fra start i det nye år. Passagererne strømmer til og i januar var 1.712.967 rejsende gennem terminalerne, hvilket er godt 115.000 flere i forhold til samme måned sidste år.

 

”Vintermånederne er generelt ikke så travle i lufthavnen som sommermånederne, men det er tydeligt, at rejselysten fortsætter med at stige. Januar er gået godt, og der er stadig flere passagerer, som vælger at flyve fra Københavns Lufthavn. Det er en positiv udvikling, som vi er meget tilfredse med”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

London, Oslo og Stockholm er de tre mest populære destinationer i januar – 17 procent af alle passagerer rejser mellem København og en af de tre byer. Efter Storbritannien er Spanien det mest populære land at rejse til, og Malaga på den spanske solkyst er den absolutte favoritdestination.

 

Flere januarrejser til Asien og Mellemøsten
Størst procentvis fremgang er der dog på ruterne til Asien og Mellemøsten med henholdsvis 47 og 36 procent flere passagerer sammenlignet med samme måned sidste år. Og for første gang er Doha i Qatar på listen over de 10 mest populære destinationer fra København.

 

Både Qatar Airways og Finnair flyver mellem København og Doha, og der er op til tre daglige afgange. I januar rejste knap 40.000 passagerer på ruten, hvilket er en stigning på 58 procent i forhold til sidste år.

 

”Vi ser en massiv fremgang i antallet af rejsende til Mellemøsten. Det gælder i høj grad til Doha, men Abu Dhabi og Dubai, som Etihad Airways og Emirates flyver på, klarer sig også virkelig godt. Destinationerne i Mellemøsten byder på masser af sol og varme til vinterplagede skandinaver, men der er også en del, der rejser videre mod Asien, Afrika og Australien”, siger Peter Krogsgaard.

 

De direkte ruter mellem København og Asien oplever også fremgang. I januar var der 47 procent flere passagerer sammenlignet med samme måned sidste år. Men der er stadig et stykke vej op til tiden før corona. Seks ud af 10 passagerer er tilbage på ruterne til Asien i forhold til 2019.

 

”Thailand er virkelig populært her i vintermånederne. Det gode klima, de mange eksotiske rejsemål og spændende oplevelser trækker i mange skandinaver. Faktisk er vi fuldstændigt tilbage på niveau med tiden før corona – og det er særligt Bangkok, som både SAS og Thai Airways flyver til, de fleste passagerer vælger”, siger Peter Krogsgaard.

 

To travle uger i vinterferien
Vinterferien er kommet godt i gang, og mange danskere og sydsvenskere rejser afsted fra Københavns Lufthavn i uge 7 og 8, som er de to store vinterferieuger. I løbet af vinterferieugerne rejser godt 1 million passagerer gennem lufthavnen, hvor fredage og søndage er de mest travle dage.

 

”Forventningens glæde stråler ud af de mange ferierejsende i terminalerne. Vi gør alt for at sende passagererne godt afsted på rejsen lige fra check in og sikkerhedskontrol til vores mange butikker og restauranter i terminalerne, der er klar til de mange gæster”, siger Peter Krogsgaard.

 

Alpernes sne og Thailands strande er klare favoritter for mange af de rejsende. De mest populære skiferielande er Schweiz, Østrig og Italien - men mange søger også mod sydens sol i Europa, hvor Spanien er det foretrukne rejsemål.

 

Download Exel