14.09.2023

Travleste sommer i fire år i Københavns Lufthavn

Rejselysten fortsætter med at stige, og årets sommer blev den travleste i fire år i Københavns Lufthavn. I de tre sommermåneder juni, juli og august rejste knap otte millioner passagerer til og fra Danmarks største lufthavn. Det er tæt på en million flere end året før – svarende til en stigning på 14 procent. 

 

Sommermånederne var travle i Københavns Lufthavn med masser af rejsende og glade feriegæster. Alene i august var 2,6 millioner passagerer gennem terminalerne i lufthavnen. Det bringer det samlede passagertal for de tre sommermåneder op på 7.956.386 passagerer, hvilket er det højeste antal i fire år.

 

”Vi oplever en fortsat stigende rejselyst og i de tre sommermåneder er antallet af passagerer steget med hele 14 procent sammenlignet med sidste år. Sommeren er altid den mest travle tid på året, men det har været tydeligt denne sommer, at mange gerne ville benytte ferien til en tur mod sydens sol og varme”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Spanien er i top
I top 5 over de mest populære destinationer i Sydeuropa ligger Spanien på en klar førsteplads med knap 700.000 passagerer efterfulgt af Frankrig, Italien, Grækenland og Tyrkiet. De mest populære spanske destinationer er Malaga, Palma de Mallorca og Barcelona.

 

Det er dog særligt Frankrig, der oplever fremgang i antallet af passagerer. I de tre sommermåneder er knap 455.000 passagerer rejst mellem København og en fransk lufthavn, hvilket er en stigning på 44 procent i forhold til samme periode sidste år.

 

Sommerens charterrejser udgør godt fem procent af den samlede flytrafik til og fra Københavns Lufthavn, og her er den græske ø Kreta i top som favoritten med 90.000 passagerer, mens Rhodos og Cypern ligger nummer to og tre.

 

”Sommeren er den mest travle tid i lufthavnen – og i juli nåede vi op på flere end 100.000 passagerer på de største rejsedage. Men vi var godt forberedt, så vi kunne give passagererne en god start på rejsen. Det gælder både ved check in, i sikkerhedskontrollen og i de mange spændende butikker og restauranter i terminalerne”, siger Peter Krogsgaard.

 

Stigende rejselyst fortsætter
Efteråret er ofte tid til en sensommerrejse mod solen eller en weekendtur til en af Europas storbyer. Rejselysten ser ud til at fortsætte i løbet af efteråret, hvor oktober er en af de store rejsemåneder.

 

”Der er mange, der vælger at lade batterierne op med en rejse i løbet af efteråret. Det er populært at forlænge sommeren med en tur ned til sol og varme eller en forlænget weekend i en storby. Derfor forventer vi også en fortsat stigning i antallet af passagerer i forhold til sidste år. Allerede nu kan vi se, at der i efteråret vil være store rejsedage, som typisk falder fredag og søndag, hvor vi kommer op over 95.000 passagerer”, siger Peter Krogsgaard.

 

Tidligere i år opjusterede Københavns Lufthavn forventningerne til året og regner med at komme op på 26 millioner passagerer i 2023.

 

 

 

Download Excel