27.09.2023

Lufthavnen vil støtte Amagers foreninger og ildsjæle

Borgere og foreninger på Amager kan igen søge om bidrag til en række aktiviteter hos Københavns Lufthavn. Midlerne er øremærket hjælpeorganisationer, naturoplevelser, idræt og sundhed samt rejselegater. Der er i år en halv million kroner i lufthavnens nye sponsorpulje. 

Siden 1925 har Københavns Lufthavn været en vigtig del af Amager. I dag arbejder knap 5.000 borgere i Tårnby og Dragør i en af de flere end 700 virksomheder i og omkring lufthavnen.

 

Den tætte forbindelse mellem lufthavnen og naboerne udvides nu med et opdateret sponsorprogram, der skal hjælpe med at fremme fællesskab, kultur og trivsel på Amager.

 

”Lufthavnen fylder på mange måder rigtig meget her på Amager. Vi ønsker at styrke Amager og give tilbage til det lokalsamfund, vi er en stor del af. Derfor giver det god mening at kunne hjælpe foreninger og ildsjælene”, siger Søren Rosenkilde Clausen, chef for public affairs i Københavns Lufthavn.

 

Lufthavnen håber på mange ansøgere
I årets sponsorpulje bliver det muligt at søge om midler inden for fire hovedkategorier: Naturoplevelser, idræt og sundhed, hjælpeorganisationer og rejselegater.

 

”Vi tror på at støtte og hjælpe bredt i vores lokalsamfund og dermed give en hånd til foreninger og lokale ildsjæle, der bidrager til, at Amager forbliver et godt sted at bo, arbejde og besøge,” siger Søren Rosenkilde Clausen.

 

Sidste år uddelte lufthavnen bl.a. sponsormidler til TAMU-centrets indkøb af en kvægvogn. TAMU, der ligger i Dragør Kommune, hjælper sårbare unge med at blive klar til det almindelige arbejdsmarked.

 

Lufthavnen uddelte også penge til Ildsjælenes julefest for socialt udsatte familier samt til Rotary Amagers juleaktiviteter for ukrainske flygtningefamilier.

 

”Vi håber, at vi får så mange ansøgninger, at vi får svært ved at vælge. Vi hjælper gerne både den lokale fodboldklub og de større frivilligorganisationer,” siger Søren Rosenkilde Clausen. 

 

Københavns Lufthavnes sponsorpulje er i år på 500.000 DKK, og ansøgningsfristen er den 6. november 2023.

 

Du kan læse mere om sponsorprogrammet og ansøge på www.cph.dk/sponsorat