17.08.2023

Verdens største flyselskab kommer til Københavns Lufthavn

Næste sommer åbner det amerikanske flyselskab American Airlines en direkte rute mellem Philadelphia og København. Fra juni 2024 vil der være daglige afgange mellem de to byer, og det betyder endnu bedre forbindelse mellem Danmark og Nordamerika – og dermed endnu flere amerikanske turister i Danmark til glæde for dansk turisme. 

 

Til juni kan Københavns Lufthavn kan byde velkommen til verdens største flyselskab. Det sker, når American Airlines begynder at flyve dagligt mellem København og Philadelphia på den amerikanske østkyst.

 

”Vi ser frem til at byde American Airlines velkommen til Københavns Lufthavn. Det er en fantastisk nyhed, at American Airlines har valgt København som ny destination. Jeg håber, vi vil se endnu flere amerikanske turister, for det vil få stor betydning for hoteller og turisme i hovedstadsområdet og resten af Danmark”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Den nye direkte rute mellem København og Philadelphia betyder endnu bedre muligheder for at besøge en af de ældste byer i USA. Philadelphia, der med sine 1,6 millioner indbyggere, er den største by i delstaten Pennsylvania, byder på masser af kultur og historie. Byen bliver kaldt for Amerikas fødested – for det var her den amerikanske forfatning blev udarbejdet, og her USA’s uafhængighedserklæring blev underskrevet i 1776.

 

Gode forbindelser til hele Nordamerika
Som verdens største flyselskab målt på antal fly og passagerer, har American Airlines en flåde på over 900 fly, og flyver med omkring 200 millioner passagerer om året. Selskabet, der er en del af One World alliancen, har samtidig også et af de største rutenetværk i hele Nordamerika.

 

”Det er en stor og vigtig spiller, der nu flyver direkte fra København. Det vil komme mange passagerer til gode. Philadelphia er en fantastisk by, men den er også et stort knudepunkt i USA og American Airlines har flere end 70 ruter videre fra Philadelphia til det meste af Nordamerika, så det vil komme mange danske rejsende til gode”, siger Peter Krogsgaard.

 

American Airlines sætter den moderne og energieffektive Boeing 787-9 Dreamliner ind på ruten med plads til 285 passagerer. Ruten bliver fløjet hen over sommeren fra juni til og med begyndelsen af oktober 2024. Med den nye rute til Philadelphia er der 13 direkte ruter fra København til USA og Canada.

 

Fakta:
SAS har afgange fra København til JFK-New York, Newark-New York, Washington DC, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Boston, Miami og Toronto. Delta Airlines flyver fra København til JFK-New York, mens Air Canada har afgange fra København til de canadiske byer Toronto og Montreal.

 

Foto: Hieu Pham