22.08.2023

Ryanair genåbner base i Københavns Lufthavn

Det irske flyselskab Ryanair har besluttet at genåbne en base i Københavns Lufthavn. Ifølge Ryanair vil to fly og omkring 100 piloter, kabinepersonale og mekanikere blive stationeret i København fra december 2023. 

København bliver endnu engang base for det irske flyselskab Ryanair. Det kom frem på et pressemøde på et hotel i København tidligere i dag, hvor Ryanairs topchef Michael O’Leary løftede sløret for flyselskabets planer for fremtiden.

 

Planerne indebærer fire nye ruter fra København til Düsseldorf, Faro, Paris og Warszawa og Københavns Lufthavn som ny base for en del af selskabets fly og ansatte.

 

”Den genåbnede base i Københavns Lufthavn og de nye ruter vil give danskere og sydsvenskere endnu flere muligheder for at komme ud i Europa. Det vil også betyde, at endnu flere udenlandske rejsende får mulighed for at komme til Danmark – til gavn for både turisme og erhvervsliv”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

"Desuden vil en Ryanair-base i Københavns Lufthavn skabe vækst og flere arbejdspladser i og omkring lufthavnen. Vi har allerede et godt samarbejde og ser frem til at udbygge det i fremtiden”, siger Peter Krogsgaard.

 

Ryaniar lukkede basen i 2015, men fortsatte med at flyve til og fra Københavns Lufthavn. I dag er Ryanair det tredjestørste flyselskab i CPH med 20 ruter og 2,3 millioner passagerer om året.

 

Med den nye base vil selskabet have 24 ruter ud af København i vinterprogrammet. Ryanair forventer at øge antallet af passagerer til tre millioner om året.