05.07.2023

Tax Free butikkerne skal udvikles i Københavns Lufthavn

Hvert år handler knap fire millioner rejsende i Heinemanns Tax Free butikker i Københavns Lufthavn. Nu bliver det mangeårige samarbejde kronet med en ny 10 år lang aftale, der betyder udvidelser, nye digitale løsninger og endnu bedre shopping oplevelser. 

Det succesfulde samarbejde mellem tyske Gebr. Heinemann og Københavns Lufthavn om Tax Free butikkerne bliver forlænget med 10 år. Kontrakten blev i går underskrevet i Heinemanns hovedsæde i Hamborg.

 

“Det har været vigtigt for Københavns Lufthavn at forsætte det tætte samarbejde vi har haft med Heinemann siden 2007. Med den igangværende udvidelse af Terminalområdet mellem Gates B og C - det største byggeprojekt i nyere tid - giver den langsigtede kontrakt mulighed for sammen at fortsætte udviklingen og væksten til gavn for de mange rejsende,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

 

Fire millioner shopper hvert år
Hvert år handler op mod fire millioner passagerer i lufthavnens seks Tax Free butikker. I forbindelse med terminalprojektet udvides den store butik lige efter sikkerhedskontrollen om nogle år med 1.600 m2 og den kommende, store nye bagageudlevering får også en markant større butik.

 

”Der arbejdes også med nye digitale løsninger og produkter. Det er vigtigt hele tiden at udvikle konceptet og være relevant for passagerne. For mange er det en vigtig del af rejsen for eksempel at kunne købe noget godt med til turen eller gaver til familie og venner,” siger Peter Krogsgaard.

 

Stor tilfredshed hos Heinemann
Hos Gebr. Heinemann er kommerciel direktør Florian Seidel meget tilfreds at man med en 10-årig aftale, skaber større sikkerhed for investeringen.

 

"Vi har et særdeles stabilt og tillidsfuldt samarbejde med Københavns Lufthavn. Det er en vigtig placering for os, som vi vil fortsætte med at udvikle og forbedre, ” siger Florian Seidel.

 

Familieejede Heinemann er en af verdens førende ”Travel Retail” virksomheder, der opererer globalt i lufthavne og flyselskaber og på færger, krydstogtsskibe og grænseovergange.

 

Katrin Bamler, administrerende direktør i Gebr. Heinemann Retail ApS understreger, at den nye kontrakt peger fremad.

 

”Vi vil løfte indkøbsoplevelsen for kunderne og dermed sikre, at Københavns Lufthavn fastholder en topplacering inden for Travel Retail,” siger hun.

 

 

På billedet:  Claus Heinemann, (Supervisory Board Gebr. Heinemann/GH), Raoul Spanger (Co-CEO GH), Peter Krogsgaard (CCO at CPH), Katrin Bamler (Managing Director GH), Åsa Söderberg (Head of Sales CPH), Max Heinemann (Co-CEO GH, Thomas Woldbye (CEO at CPH), Florian Seidel (CSO GH),  Michael Clausen (Sr. Director Sales CPH), Jens Wolf (Director Sales GH)