01.12.2023

Ryanair er tilbage med en base i Københavns Lufthavn

I dag - den 1. december - åbner det irske flyselskab en base i Københavns Lufthavn. To fly og omkring 100 ansatte vil have Danmarks største lufthavn som fast udgangspunkt, og basen skaber både vækst og arbejdspladser i og omkring Københavns Lufthavn. 

 

Københavns Lufthavn er endnu engang base for det irske flyselskab Ryanair. Fra i dag har to fly fra Ryanairs flåde fast base i København. Flyene skal flyve på 24 ruter – herunder de to nye destinationer Paris Beauvais og Modlin Warszawa.

 

”Vi har glædet os til at byde Ryanair velkommen. Vi er meget tilfredse med, at Ryanair har valgt at åbne en base i København. Det vil give rejsende endnu flere muligheder for at komme ud i Europa, men det vil også betyde, at endnu flere udenlandske rejsende får mulighed for at komme til Danmark – til gavn for både turisme og erhvervsliv”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Ifølge Ryanair vil to fly og omkring 100 ansatte, herunder piloter, kabinepersonale og mekanikere, blive stationeret i København. Forventningen er, at Ryanair udvider basen med yderligere to fly til sommer, hvilket betyder, at Ryanair øger sin sædekapacitet med 16 procent.

 

”Når et flyselskab vælger at etablere en base i Københavns Lufthavn, er det med til at skabe vækst og arbejdspladser i og omkring lufthavnen. Det ser vi også med Ryanair, og vi glæder os til at udbygge det gode samarbejde, vi allerede har”, siger Peter Krogsgaard.

 

Ryaniar lukkede sin base i 2015, men fortsatte med at flyve til og fra Københavns Lufthavn. I dag er Ryanair det tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med 24 ruter og 2,3 millioner passagerer om året.