10.11.2023

Travlt efterår og 13 nye ruter fra Københavns Lufthavn

2,5 millioner passagerer rejste via Københavns Lufthavn i oktober. Det er 12 procent flere end sidste år. Efterårets rejselyst fortsætter, og nu har flyselskaberne taget hul på vintertrafik-programmet, som byder på hele 228 ruter fra København. 13 af ruterne er nye til blandt andet Asien, Afrika og Mellemøsten. 

Mange valgte at forlænge sommeren med en rejse i efterårsferien, og oktober blev den travleste efterårsmåned i flere år i Københavns Lufthavn med 2.543.923 passagerer. Fredag den 13. oktober er indtil videre den dag med næstflest passagerer i år. Dagen op til skolernes efterårsferie var 100.725 passagerer gennem lufthavnen, hvilket kun er overgået af fredag den 14. juli med 101.225 passagerer.

 

”Vi har haft en travl oktober, og de travleste dage med omkring 100.000 passagerer er på niveau med det vi oplever om sommeren. Særligt dagene omkring skolernes efterårsferie rejste mange mod sol og varme i Sydeuropa eller brugte ferien i en af Europas mange storbyer”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Passagertallene for oktober er en fremgang på 12 procent sammenlignet med samme måned sidste år, hvor 2,3 millioner rejste gennem Københavns Lufthavn.
De mest populære destinationer med sol og varme er spanske Malaga og Barcelona, mens London med 165.000 rejsende er i top som den mest populære storby.

 

Stærkt vinterprogram fra CPH
I slutningen af oktober begyndte flyselskaberne på vinterens trafikprogram. Og det er med et stærkt udbud fra Københavns Lufthavn, som byder på hele 13 nye ruter – blandt andet til både Afrika, Asien og Mellemøsten.

 

Indtil videre er der 228 ruter ud af København i vintermånederne, hvilket er otte flere end samme periode sidste år – og én mere end i 2019.

 

”Vi er meget tilfredse med vintertrafikprogrammet og de mange ruter ud af København. Det er fantastisk, at vi nu har flere ruter end på samme tid i 2019. En lang række flyselskaber satser på København, så det er meget positivt. SAS har for eksempel netop genåbnet sin rute til Bangkok efter knap 10 års pause, så nu er der endnu bedre muligheder for at komme direkte til Thailands sol og varme i vinterhalvåret”, siger Peter Krogsgaard.

 

Blandt vinterens ruter er flere langdistanceruter. SAS har genoptaget sine flyvninger til Miami og så har SAS åbnet en ny direkte rute til Agadir i Marokko, mens Etihad Airways er begyndt at flyve til Abu Dhabi og Nouvelair Tunisie har en direkte rute til Tunesien.

 

På Europakortet åbner Wizz Air to nye ruter: En til Kutaisi i Georgien og en til den polske by Katowice, mens selskabet også begynder at flyve til Budapest og Gdansk der allerede er servicerede af andre selskaber.

 

I vinterhalvåret begynder Ryanair at flyve fra København til Paris-Beauvais og Warszawa-Modlin, mens selskabet fortsætter med at flyve til Faro i Portugal og tyske Düsseldorf-Weeze. Det spanske flyselskab Volotea fastholder sin franske rute til Nantes over vinteren og også Marseilles hen over julen.

 

Vinterens trafikprogram løber til og med den 30. marts 2024.

 

 

Download Excel