11.10.2023

Københavns Lufthavn runder 20 millioner rejsende i år

Årets ni første måneder er 20,3 millioner passagerer rejst igennem CPH – en vækst på 24 procent i forhold til sidste år. Nu begynder efterårsferien. Fredag 3. oktober forventes op mod 100.000 rejsende i Danmarks største lufthavn. 

Efteråret er rejsetid for mange, der enten forlænger sommeren med sol og varme sydpå eller vælger en tur til en af de mange storbyer, der er på rutekortet fra København. I september - årets første efterårsmåned - var 2.533.764 rejsende igennem Københavns Lufthavn.

 

”Der er stor appetit på at forlænge sommeren og komme ud at rejse – ikke blot til Sydeuropa og de europæiske storbyer, men også over Atlanten til USA,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

I september var der 124.000 passagerer på ruterne mellem København og en af de Nordamerikanske destinationer i USA og Canada, hvilket er 11 procent flere end samme tid sidste år. Knap halvdelen af dem er amerikanere og canadiere, der rejser til Danmark.

 

”Det går godt på ruterne til Nordamerika, og antallet af flysæder nærmer sig niveauet fra 2019. I takt med at flere ruter åbner næste år, som for eksempel American Airlines til Philadelphia, forventer vi op mod 1,3 millioner rejsende på ruterne til og fra Nordamerika”, siger Peter Krogsgaard.

 

New York er favorit
Den absolutte favorit i USA for danske og sydsvenske rejsende er New York, som er en populær efterårsdestination.

 

Fra Københavns Lufthavn er der afgang til både JFK og Newark, og samlet set er omkring 40.000 passagerer rejst mellem København og en af de to New York-lufthavne i september, en fremgang på 15 procent i forhold til september sidste år.

 

”Både Delta Airlines og SAS flyver til New York, og efterspørgslen er stor til byen, der aldrig sover. Den har det hele og er perfekt til en efterårsrejse fuld af gode oplevelser”, siger Peter Krogsgaard.

 

Luftbro til London – og nye ruter
Når det gælder top-10 destinationer sidder London solidt på førstepladsen. I september rejste 158.000 passagerer til og fra lufthavnene i Heathrow, Gatwick og Stansted.

 

”Luftbroen til London er tæt på helt genoprettet med 19 daglige afgange i september. På samme tid i 2019 var der 22,” fortæller Peter Krogsgaard.

 

Ved udgangen af oktober begynder flyselskaberrnes vinterprogram, der byder på 123 destinationer med rutefly og omkring 25 med charterfly.

 

Blandt de nye ruter i vinterprogrammer er der solrige destinationer som Agadir i Marokko med SAS og Funchal på Madeira med Norwegian og skirejser til for eksempel svenske Sälen og Åre med SAS og Salzburg i Østrig med Norwegian. Ryanair åbner en rute til Paris Beauvais og den polske Warszawa Modlin lufthavn, mens Wizz Air åbner til Georgiens næststørste by, Kutaisi.

 

850.000 rejsende i efterårsferien
I næste uge begynder efterårsferien for mange, hvor det forventes, at der fra fredag den 13. til og med søndag den 22. oktober vil være flere end 850.000 igennem lufthavnen.

 

Ifølge prognoserne bliver fredag den 13. efterårets mest travle rejsedag med omkring 100.000 rejsende – en dato og et tal, der er omgæret af en del overtro.

 

”Nu er vi ikke overtroiske i Københavns Lufthavn, men det er der nogle rejsende, der er. Derfor har vi for eksempel ikke en gate 13 i lufthavnen. Mange flyselskaber har også valgt at fjerne række 13 i flyet, for at gøre de overtroiske mere trygge på rejsen. Her i lufthavnen skal vi nok sørge for, at alle får en god og tryg start på rejsen,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Passagerne opfordres til at være i lufthavnen to timer før afgange til europæiske rejsemål og tre timer før på de lange interkontinentale rejser ud af Europa.

 

 

Download Excel