15.06.2023

CPH: Stor tilfredshed med aftale i NAVIAIR

Det er en stor lettelse for hele luftfartsbranchen, at flyveledernes fagforening DATCA og NAVIAIR har nået en løsning. I Københavns Lufthavn betyder det, at der forhåbentligt vil være meget færre forsinkelser, inden den travle sommertrafik for alvor begynder. 

NAVIAIR og flyveledernes fagforening DATCA har fundet en løsning, der betyder, at der bliver taget hånd om manglen på bemanding. De seneste måneder har situationen haft store konsekvenser for flytrafikken i Danmark og de mange tusinde passagerer, der er blevet forsinket eller har fået aflyst fly.

 

”Det er en stor lettelse for hele branchen, at der er indgået en aftale. I Københavns Lufthavn ser vi frem til, at vi meget snart igen får leveret den aftalte kapacitet og kan opleve den effektive og stabile flyveledelse, som sikrer en god oplevelse for passagererne”, siger Thomas Woldbye, CEO i Københavns Lufthavn.

 

Manglen på bemanding i NAVIAIR har haft store konsekvenser for både passagerer, flyselskaber og Københavns Lufthavn. Derfor er det meget afgørende, at parterne endelig har fundet en løsning – særligt inden den travle sommerperiode begynder.

 

”Jeg vil gerne rose parterne for at tage ansvar og arbejde hårdt for at sikre, at der nu bliver skabt ro om sommertrafikken. Der er ikke tvivl om, at den nye bestyrelsesformand i NAVIAIR, Flemming Jensen, har spillet en stor rolle i at få en løsning på plads, og det er glædeligt, at DATCA har valgt at arbejde med. Det lover godt for begge parters muligheder for at få sommerferieplanen på plads og sammen kunne bringe NAVIAIR videre”, siger Thomas Woldbye.

 

”Vi vil gerne takke transportminister Thomas Danielsen for hans arbejde med at løse konflikten. Vi har oplevet en minister, der har lyttet til branchen undervejs i forløbet, og det vil vi gerne kvittere for”, siger Thomas Woldbye, CEO i Københavns Lufthavn.