09.05.2023

Forår og fremgang i Københavns Lufthavn

Med næsten to millioner passagerer blev det den travleste marts i tre år i Københavns Lufthavn. Antallet af passagerer er steget med 40 procent i forhold til samme tid sidste år. Nu har flyselskaberne taget hul på sommerprogrammet, og det tegner til at blive en travl sommer med mange rejsende i Danmarks største lufthavn.  

Årets første forårsmåned bød på 1.981.682 passagerer i Københavns Lufthavn, og månedens travleste dag blev den 31. marts, som var begyndelsen på påskeferien for mange rejsende. Her var 81.866 passagerer gennem terminalerne i lufthavnen på vej videre ud i verden.

 

”Foråret er ferietid for mange af vores passagerer. De mange helligdage gør det ideelt at tage på en smuttur ud i verden, og vi ser tydeligt, at rejselysten er i top, hvad enten det er sydens sol eller en storby, der lokker. Det ser ud til, at fremgangen fortsætter, og vi er godt tilfredse med, at vi har 563.000 flere passagerer i forhold til marts sidste år – blandt andet takket være nogle travle påskedage, som sidste år først faldt i april”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

London er endnu en gang den mest populære destination fra Københavns Lufthavn, mens også Istanbul, Malaga og Milano igen er at finde på månedens top 10-liste.

 

Flot sommerprogram fra København
I slutningen af marts tog flyselskaberne hul på sommerprogrammet, og det byder på 162 direkte ruter fra København ud i verden. Flere flyselskaber åbner nye, spændende sommerruter og øger antallet af afgange fra København.

 

”Vi kan se på flyselskabernes sommerprogram, at det bliver en god og travl sommer i Københavns Lufthavn. Efterspørgslen er stigende, og hen over sommeren er det særligt destinationer omkring Middelhavet, der lokker. Det ser flyselskaberne selvfølgelig, og de er klar med både nye ruter og flere afgange - og vi er klar i lufthavnen til de mange passagerer”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

I årets sommerprogram er der hele 26 nye ruter fra København. Alene SAS og Norwegian, der er de to største flyselskaber i Københavns Lufthavn, åbner tilsammen 17 nye ruter hen over sommeren, mens de to selskaber også skruer op for antallet af afgange på allerede eksisterende ruter – særligt mod Sydeuropa.

 

Flere flysæder til Middelhavslande
Med de mange nye ruter og øgede afgange nærmer flyselskabernes sædekapacitet hen over sommeren sig niveauet før pandemien. Samlet set vil der i løbet af sommeren være knap 11 millioner sæder til og fra København, hvilket svarer til 90 procent af sædekapaciteten i sommeren 2019.

 

Tyrkiet står for den største fremgang i antallet af sæder, som stiger til 383.000 hen over sommeren. Det svarer til en stigning på 17 procent sammenlignet med 2019. Blandt andre Middelhavslande som Frankrig og Spanien stiger sædekapaciteten med henholdsvis 9 og 5 procent.

 

Spanien er den mest populære destination i Sydeuropa med 789.000 sæder i sommerprogrammet, mens Frankrig og Italien følger efter med henholdsvis 630.000 og 613.000 sæder. Det er dog Norge og Storbritannien, der er de mest populære destinationer fra Københavns Lufthavn med hver godt 1 million sæder i løbet af sommeren.

 

Download Excel