10.03.2023

Stor rejselyst i februar

Over 1,6 millioner passagerer var gennem Københavns Lufthavn i februar. Særligt de to vinterferieuger var travle i lufthavnen, hvor mange danskere og sydsvenskere tog flyet på ferie. Forude venter foråret og sommeren med flere nye ruter fra Københavns Lufthavn. 

Februar er ferietid for mange, og i årets sidste vintermåned var 1.643.010 passagerer gennem terminalerne i Københavns Lufthavn. Det er 60 procent flere end sidste år, hvor mange lande stadig havde rejserestriktioner som følge af pandemien.

 

De to vinterferieuger var de mest travle, og månedens travleste dag var 26. februar, hvor 72.000 passagerer rejste til og fra Københavns Lufthavn.

 

”Det er dejligt, at rejselysten stadig er stor. Der er mange, der har benyttet vinterferien til at komme lidt væk til sydens sol og varme, en storby eller på en skiferie. Det er blevet populært at tage flyet på skiferie, hvor særligt pisterne i Sydeuropa lokker”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

London har bidt sig fast som den mest populære destination ud af København, men også mere varme destinationer som Malaga og Istanbul ligger på månedens top 10-listen sammen med Milano, der er en populær destination for skiferie i Dolomitterne.

 

162 direkte ruter ud af København
Nu er foråret kommet, og snart begynder flyselskabernes sommerprogram. Frem mod oktober vil der være fly til hele 162 lufthavne fra Københavns Lufthavn, hvilket er 42 flere i forhold til vintersæsonen, der snart er overstået. Det er også ni flere end sommeren 2022, hvor der var 153 direkte ruter ud af København, så i år er der endnu flere muligheder for at komme ud i verden på ferie eller forretningsrejse.

 

”Vi glæder os til foråret og sommeren, hvor vi er klar til at byde de mange passagerer velkommen og sørge for, at de får en god start på deres ferie. Året er kommet godt i gang – ikke mindst når det gælder genopbygning af de lange, interkontinentale ruter, der har haltet lidt efter Europa-trafikken”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

I februar kunne Københavns Lufthavn fejre den første flyvning med SAS til JFK lufthavnen i New York med fem ugentlige afgange, og til sommer er der daglige afgange til JFK, mens SAS også fortsætter med sine daglige ruter mellem København og Newark lufthavnen ved New York.

 

Den 1. marts vendte Air India tilbage til København og begyndte at flyve til Delhi tre gange om ugen, og til maj byder vi velkommen til Ethiopian Airlines, der åbner sin direkte til hovedstaden Addis Ababa. Et tredje nyt flyselskab i København er det spanske Volotea, der i forbindelse med sommerprogrammet begynder at flyve til de franske byer Nantes og Marseille.

 

Der er allerede annonceret endnu flere ruter med forskellige flyselskaber, og forventningen er, at det samlede passagertal stiger fra 22,1 millioner i 2022 til over 25 millioner i år.

 

Download Excel