24.03.2023

CPH: Velkommen til Midtjyllands Lufthavn

Danmark bliver bundet endnu bedre sammen, når ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn genåbner den 17. april. 

Det bliver nemmere at rejse på ferie og forretningsrejse for midtjyderne, når ruten fra Midtjyllands Lufthavn ved Karup genåbner til København.

 

Fra den 17.april vil der være fire daglige afgange med det danske flyselskab DAT – Danish Air Transport, der også fløj på ruten frem til december sidste år, hvor den lukkede.

 

”Det er en rigtig god nyhed, at det igen bliver muligt at komme nemt og hurtigt mellem København og det midtjyske. Vi har støttet op om at få genetableret ruten til Midtjyllands Lufthavn, som er en vigtig lufthavn, der er med til at binde Danmark sammen – og derfor er det også glædeligt, at regeringen har besluttet at støtte lufthavnen økonomisk”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

En vigtig lufthavn genåbner
Midtjyllands Lufthavn har stor betydning for regionen og byerne omkring lufthavnen, som Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Skive, Silkeborg og Viborg. I 2019 – som er året inden coronapandemien ramte – fløj 111.000 passagerer på ruten mellem København og Midtjyllands Lufthavn.

 

”Jeg er sikker på, at genåbningen får stor betydning for erhvervslivet, der har savnet en direkte rute mellem Midtjylland og Hovedstadsområdet – og resten af verden. Både forretningsfolk og ferierejsende kan nu få glæde af, at det fra Københavns Lufthavn er muligt at rejse videre til flere end 160 destinationer i hele verden, så nu bliver det igen muligt at komme hurtigere fra både Los Angeles og Las Palmas til det midtjyske”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

DAT betjener ruten med fire daglige afgange mandag til torsdag morgen og eftermiddag, mens der om fredagen kun flyves om eftermiddagen.