01.03.2023

Air India flyver igen mellem København og Delhi

Efter næsten tre års ufrivillig corona-pause genoptager Air India sin direkte rute fra Danmark til verdens mest folkerige land. Genåbningen af ruten Delhi-CPH vil gavne dansk erhvervsliv og turisme - og styrke Københavns Lufthavn som nordeuropæisk trafikknudepunkt. 

I dag landede Air Indias Boeing 787-8 Dreamliner med rutenummer AI157 for første gang i næsten tre år. Ruten mellem Delhi og København blev suspenderet som følge af den globale pandemi i 2020. Men nu er det igen muligt at flyve direkte mellem de to hovedstæder med tre ugentlige afgange.

 

”Det er en festdag i Københavns Lufthavn, hvor vi er meget glade for at kunne byde Air India velkommen tilbage. Den direkte rute mellem København og Delhi giver masser af nye muligheder for at styrke samhandel mellem Danmark og Indien, og det vil gavne både dansk erhvervsliv og turisme. Ruten er vigtig for os, fordi den er med til at styrke vores position som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Inden afrejse fra København retur mod Delhi fik de flere end 220 passagerer og ca. 60 særligt inviterede gæster en festlig oplevelse med på rejsen. Til tonerne af traditionel indisk musik og dans, blev der serveret et stort udvalg af indisk mad ved gaten.

 

Genåbningen af ruten blev markeret med taler af repræsentanter fra den Indiske Ambassade i København, Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard og Air Indias europæiske manager, Sachin Verma.

 

Ceremonien blev afsluttet med en flot, stor kage til de mange gæster inden afrejsen kl. 19.50.

 

Fakta:

  • Air India flyver fra København til Delhi onsdag, fredag og søndag klokken 19:45 med ankomst 07:40. Fra Delhi er der afgang 13:30 og ankomst i CPH 17:45.
  • Ruten flyves meden 256-sæders Boeing 787-8 Dreamliner, heraf 18 business-class sæder
  • Indien er på decimaler i dag verdens mest folkerige land med knap 1,4 mia. indbyggere
  • Delhi i det nordvestlige Indien er landets hovedstad og største byområde med 26,5 millioner indbyggere.
  • Danske turister i Indien besøger blandt andet Delhi med de mange monumenter og markeder, Agra med det berømte Taj Mahal-mindesmærke og de smukke strande i Goa og Kerala.