Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
24.01.2023

Direkte rute fra København til Østafrika

Til foråret bliver der nemmere og direkte adgang til det afrikanske kontinent fra Københavns Lufthavn. Det sker til maj, når Ethiopian Airlines begynder at flyve direkte mellem København og den etiopiske hovedstad Addis Ababa. Det er en vigtig udvikling for Københavns Lufthavn, som vil få stor betydning for erhvervsliv og turisme. 

 

 

For første gang i 20 år vil der fra maj 2023 være en direkte rute mellem Københavns Lufthavn og det afrikanske kontinent syd for Sahara. Ethiopian Airlines begynder at flyve mellem København og Addis Ababa fem gange om ugen med en kort mellemlanding i Wien.

 

”Vi har længe ønsket bedre forbindelser mellem Københavns Lufthavn og Afrika. Derfor er det en virkelig god nyhed, at Ethiopian, som de seneste fem år er kåret til Afrikas bedste flyselskab, nu begynder at flyve til København. Lufthavnen i Addis Ababa er vokset til at være et af Afrikas vigtigste trafikknudepunkter med forbindelse videre til 68 forskellige byer i Afrika, så den nye rute bliver en fantastisk port til hele kontinentet for passagerer fra København”, siger Thomas Woldbye, CEO i Københavns Lufthavn.

 

Ethiopian Airlines er Afrikas største flyselskab, og det gælder også på fragtområdet, hvor Ethiopian Airlines er førende – særligt inden håndteringen af medicinsk udstyr. Flyselskabet har indrettet en 54.000 m2 stor pharma terminal i lufthavnen i Addis Ababa, hvor man har specialiseret sig i at håndtere alle former for medicin og medicinsk udstyr, til store dele af Afrika Ethiopian airlines indgik desuden i 2021 en global partner aftale med Unicef omkring distribution globalt på vacciner og nødhjælp.

 

”Den direkte rute fra København vil give helt nye muligheder for danske virksomheder – og måske særligt for den danske medicinalindustri, der kan få glæde af Ethiopians state-of-the-art fragtområde til pharma. Jeg er overbevist om, at det kommer til at få stor betydning med de fem ugentlige afgange direkte til det afrikanske kontinent”, siger Thomas Woldbye, CEO i Københavns Lufthavn.

 

”Vi er glade for at åbne en ny rute til København, som bliver vores 21. destination i Europa. Den direkte rute til København bliver en gateway for Ethiopian Airlines i Nordeuropa og det sydlige Skandinavien. Takket være vores omfattende rutenetværk på tværs af Afrika vil den nye rute øge tilgængeligheden mellem Europa og Afrika og derigennem facilitere handel, turisme og diplomatiske forbindelser mellem de to regioner”, siger Mesfin Tasew, CEO for Ethiopian Airlines Group

 

Ethiopian Airlines sætter en Boeing 787-9 Dreamliner ind på ruten med plads til 315 passagerer. Der bliver afgang alle ugens dage undtagen tirsdag og søndag.

 

Ethiopian Airlines er ejet af Etiopiens regering og har base i Bole International Airport i Addis Ababa. Flyselskabet råder over 143 fly og har siden 2011 været medlem af Star Alliance.