19.05.2022

Travlhed i Københavns Lufthavn: Check ind hjemmefra og kom i god tid

De kommende weekender og helligdage bliver travle i Københavns Lufthavn. Mange danskere har genfundet rejselysten. Det betyder, at der fortsat vil være perioder med længere ventetid. 

Verden åbner, og heldigvis kan man rejse igen. Men det er ikke længe siden, at Københavns Lufthavn lå øde hen og coronanedlukningen betød, at lufthavnen måtte afskedige et stort antal medarbejdere. Selvom der er gang i ansættelserne i Københavns Lufthavn, mangler der stadig medarbejdere i sikkerhedskontrollen.

 

Det stigende antal rejsende og manglen på medarbejdere i lufthavnen betyder, at der i de mest travle perioder i de kommende weekender og helligdage vil være længere ventetid både i check-in og sikkerhedskontrollen.

 

”Vi er desværre inde i en periode, hvor vi må appellere til passagernes tålmodighed. Den seneste tid har vi været udfordret på længere ventetider i sikkerhedskontrollen. Det beklager jeg selvfølgelig. Der er fuld gang i ansættelserne igen, og siden januar har vi ansat over 400 nye medarbejdere. Men det tager tid at uddanne og sikkerhedsgodkende nye medarbejdere, inden de kan få lov til at arbejde i lufthavnen. Vores security personale arbejder på højtryk og gør alt hvad de kan”, siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

 

Kom i god tid og forbered dig hjemmefra 
Der bliver desværre perioder med længere ventetider end normalt i den kommende weekend. Derfor opfordrer vi alle passagerer til at komme til lufthavnen i god tid og forberede sig så godt som muligt hjemmefra.

 

”Hvis man har mulighed for det, anbefaler vi, at man checker ind hjemmefra. Det sparer tid og gør turen gennem lufthavnen nemmere. Derudover er det en fordel, at man har alle sine dokumenter klar både printet på papir og elektronisk. Og så gælder det også om, at man pakker sin håndbagage korrekt og er klar, når man kommer frem til sikkerhedskontrollen. På den måde kan man selv være med til, at det hele glider lidt nemmere, siger Peter Krogsgaard.

 

Københavns Lufthavn anbefaler, at man møder op i god tid – også selv om man har checket ind hjemmefra. Det betyder, at man bør være i lufthavnen mindst 2 timer inden afgang til europæiske destinationer og 3 timer inden, hvis man skal udenfor Europa.

 

Husk altid at undersøge hos dit flyselskab, hvornår der er check-in tid og følg vejledningen. Man skal dog være opmærksom på, at vejledningen ikke nødvendigvis tager højde for, at der kan være ekstra mange rejsende eller længere kø til sikkerhedskontrollen på det præcise afrejsetidspunkt. 

 

Gode råd til hvordan du bedst forbereder dig på rejsen:  

 

  • Kom i god tid – også selvom du har checket ind hjemmefra:

For dig, der rejser lørdag den 21. maj mellem kl. 15.00-19.00 eller søndag den 22. maj mellem 15.00-21.00, og har mulighed for at checke ind hjemmefra, anbefaler vi, at du møder op i lufthavnen 2,5 time inden afrejse indenfor Europa.

For dig, der rejser på andre tidspunkter, anbefaler vi, at du møder op i lufthavnen 2 timer før ved rejser i Europe, og 3 timer før ved rejser uden for Europa.

  • Du kan selv hjælpe med at minimere ventetiden ved at pakke din bagage rigtigt. Husk bl.a. at du kun må medbringe 1 væskepose på max. 1 liter. Se reglerne for håndbagage her.
  • Hav dine rejsedokumenter klar (pas, covid-19 indrejsedokumentation) - se mere hos dit flyselskab, eller på cph.dk
  • Følg dit fly på cph.dk eller CPH App