27.05.2022

Delta genåbner direkte rute til New York

Amerikanske Delta Air Lines er tilbage med sin direkte rute mellem København og New York. Med daglige afgange bliver det endnu nemmere at komme til og fra ”The Big Apple” og resten af Nordamerika – til gavn for både turisme og erhvervsliv. 

New York lokker med kunst, kultur og fantastisk storby stemning. Nu er mulighederne for at komme over og opleve byen, der aldrig sover, blevet endnu bedre. Efter to års coronapause er Delta Air Lines tilbage i København. Fra i dag – den 27. maj – har Delta nu daglige afgange mellem København og New York største lufthavn, JFK.

 

”Vi er meget glade for, at Delta Air Lines igen flyver fra CPH. Rejselysten efter coronapandemien – og muligheden for at kunne komme afsted – er heldigvis vendt tilbage. New York er et af danskernes favoritrejsemål i USA, men byen er også USA’s finanscentrum og vigtig for mange forretningsfolk. Jeg er sikker på, at den nye rute vil gavne både turisme og erhvervsliv i begge lande”, siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.  

 

Delta Air Lines er det næststørste amerikanske flyselskab. Fra JFK New York har Delta Air Lines et fantastisk netværk til hele Nordamerika med direkte flyvninger dagligt videre til 48 byer i USA.

 

Den nye rute til JFK New York er med til at styrke Københavns position som hele Skandinaviens trafikknudepunkt. Udover Delta Air Lines har Air Canada også genoptaget sin rute til Toronto, mens SAS igen er begyndt at flyve fra København til Boston. Og flere ruter er på vej. Allerede i næste uge åbner SAS en ny rute mellem København og Toronto, og senere på året genoptager SAS sine flyvninger mellem København og Miami.

 

”Nye oversøiske ruter er vigtige for vores position som Skandinaviens førende trafikknudepunkt. Med ni direkte ruter tilbyder CPH de bedste forbindelser til Nordamerika fra Skandinavien. Det har desuden stor betydning, at et amerikansk flyselskab vælger at flyve direkte til CPH. Det vil uden tvivl bringe flere amerikanske turister til København og resten af Danmark – lige som det vil gavne de mange amerikanske krydstogtgæster, der besøger København”, siger Peter Krogsgaard.

 

Delta Air Lines har sat en Boeing 767-300 med plads til 216 passagerer ind på ruten. Flyet tilbyder fire klasser ombord: 26 sæder i Delta One business class, 18 Delta premium sæder, 21 sæder i Delta Comfort+ og resten i Main Cabin.
Der er afgang fra København kl. 13.30 med ankomst i New York, JFK kl. 16.15. Flyet flyver fra New York kl. 21.15 med ankomst i København dagen efter kl. 11.30.