06.04.2022

Stor rejseaktivitet: Check ind hjemmefra og kom i god tid

Danskerne har for alvor genfundet rejselysten. Selvom der er gang i ansættelserne i Københavns Lufthavn, vil der være perioder i påsken, hvor der vil være længere ventetid både i check-in og sikkerhedskontrollen. Det skyldes primært medarbejdermangel og fortsatte COVID-dokumentationskrav, når man checker ind. Passagerne må desværre væbne sig med tålmodighed, og indstille sig på, at det kommer til at tage længere tid at komme gennem lufthavnen. 

Det er ikke længe siden, at coronapandemien lagde Københavns Lufthavn øde hen, og i den forbindelse måtte lufthavnen afskedige et stort antal medarbejdere. Heldigvis er verden ved at åbne igen, og danskerne er atter klar til at drage ud i verden. 

 

Den hastigt stigende rejselyst stiller store krav til logistikken i lufthavnen. Behovet for nye medarbejdere i bl.a. check-in, bagagehåndtering og i sikkerhedskontrollen er stort - og det i et arbejdsmarked, der i forvejen er presset. Dertil kommer, at der på flere destinationer fortsat er forskellige krav til COVID-dokumentation, som tager tid at kontrollere i forbindelse med check-in. Derfor må de rejsende desværre forvente længere ventetider i lufthavnen op til påskeferien. 

 

”Coronapandemien var hård for Københavns Lufthavn, og i den forbindelse måtte vi sige farvel til mange medarbejdere. Det tager tid at ansætte personale, blandt andet i sikkerhedskontrollen, hvor medarbejderne gennemgår en grundig uddannelse og sikkerhedsgodkendelse, inden de kan få lov til at arbejde i lufthavnen, siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard. 

 

Forbered dig hjemmefra 
Selvom det bliver vanskeligt at undgå længere ventetider i påskedagene, kan man som passager selv gøre noget for at rejsen ikke begynder med for mange forhindringer. 

 

”Vi anbefaler, at man hjemmefra checker ind online, hvis man har mulighed for det. På den måde kan man både spare tid i lufthavnen og samtidig give mere plads til andre passagerer, der ikke har samme mulighed. Det er også en god ide, at man nogle dage inden rejsen undersøger, hvilke indrejsekrav og dokumenter, der kræves i det land, man rejser til. Det kan f.eks. være testkrav eller andre dokumenter, der skal udfyldes og indsendes nogle dage inden afrejse. Derudover er det en fordel at have dokumenterne printet både på papir og elektronisk”, siger Peter Krogsgaard.

 

Københavns Lufthavn anbefaler, at man i dagene påskedagene møder op i god tid. Som tommelfingerregel er det en god ide at være ved check in 2 timer inden afgang til europæiske destinationer og 3 timer inden, hvis man skal udenfor Europa.

 

Husk altid at undersøge hos dit flyselskab, hvornår der er check-in tid og følg vejledningen. Man skal dog være opmærksom på, at vejledningen ikke nødvendigvis tager højde for, at der kan være ekstra mange rejsende eller længere kø til sikkerhedskontrollen på det præcise afrejsetidspunkt. 

 

4 gode råd til at gøre ventetiden kortere i lufthavnen: 

 

  • Undersøg, om der er mulighed for at checke ind hjemmefra og registre corona-dokumentation på flyselskabet hjemmeside
  • Kom i god tid - check-in 2 timer før ​ved rejser i Europa, og 3 timer før ved rejser uden for Europa
  • Hav dine rejsedokumenter klar (pas, COVID-19 indrejsedokumentation) - se mere hos dit flyselskab eller på cph.dk
  • Følg din flyafgang på cph.dk eller CPH App og få opdateringer i realtid