Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
25.04.2022

Vokseværk i CPH: 1,4 millioner rejsende i marts

Antallet af flyrejsende vokser støt. Fra februar til marts voksede antallet af rejsende med knap 40 procent til 1,4 millioner i Københavns Lufthavn, der ser ind i en travl påske og sommer. Flyselskaberne er klar med sommerrejser til 120 forskellige destinationer, primært i Europa. De lange interkontinentale ruter er også på vej tilbage. 

 

Det summer for alvor af liv i terminalerne i Københavns Lufthavn igen efter to års voldsom krise for luftfarten. Stort set alle storbyer og feriedestinationer i Europa er tilbage på rutekortet inden sommeren – og passagerne strømmer tilbage. 6 ud af 10 rejsende er tilbage.

 

Der blev i marts talt 1.418.526 rejsende i CPH - en vækst på 40 procent i forhold til februar. Dermed er Københavns Lufthavn tilbage på 60 procent af passagertallet i forhold til samme måned i 2019.

 

I den sidste uge i marts nærmede antallet af rejsende sig 70 procent af det normale. Forventningen I april er, at antallet af rejsende fortsætter at vokse – ikke mindst omkring påskeugerne.

 

Længere ventetid
”Fredag den 8. april blev med tæt på 80.000 passagerer den største rejsedag, siden Corona pandemien ramte for to år siden. Der bliver også travlt den kommende påskeweekend. Det kan betyde ekstra ventetid f.eks. i sikkerhedskontrollen og bagageudleveringen. Vi og alle virksomhederne herude har været i gang med at ansætte. Det tager dog flere måneder at uddanne, træne og myndighedsgodkende inden folk er klar,” fortæller Peter Krogsgaard, kommerciel direktør.

 

Dertil kommer, at der er nye krav til baggrundtjek af alle andre nyansatte i de omkring 1.000 virksomheder i lufthavnen. Det kan betyde mandskabsmangel i en periode og give længere ventetid, eksempelvis ved bagageudleveringen, når man kommer hjem fra påskeferie.

 

”I forhold til Sikkerhedskontrollen er vi godt på vej. Vi forventer at være fuldt bemandet i juni og klar til den travle sommerferie. Også de andre virksomheder i lufthavnen er godt i gang med at få ansat - blandt andre de groundhandlere, der på flyselskabernes vegne står for check-in, boarding og bagage,” siger Peter Krogsgaard.

 

Masser af rejsemuligheder
Trods dønningerne efter den globale pandemi og den usikkerhed Ruslands krig i Ukraine har skabt, er lysten til at rejse lidt væk fra hverdagen stærkere end længe.

 

”To år med globale nedlukninger og omfattende rejserestriktioner ser ud til at lakke mod enden – især i Europa. Det vi oplever nu, er udløsningen af flere års opsparet rejselyst og trang til at komme ud og mærke verden – om det er til sol, shopping, sport eller kultur. Der er masser af muligheder,” siger Peter Krogsgaard.

 

Til sommer har flyselskaberne foreløbig ruter til 120 destinationer, primært i Europa – alt fra storbyer og strandbyer til de græske øer.

 

”Hvor vi forventer, at trafikken til Europa vil nærme sig det normale i løbet af sommeren, går det noget langsommere med de lange, interkontinentale ruter - især til Asien og Kina. Dog er der efterhånden fem ugentlige afgange fra CPH til Singapore og snart Bangkok, så det er begyndt at vende,” siger Peter Krogsgaard.

 

London igen i top
Genopretningen af trafikken i Europa har trukket flere af de gamle favorit-destinationer op, ikke mindst London, der før Coronaen var det suverænt mest travle rejsemål fra København.

 

For anden måned i træk ligger London igen øverst på top-10-listen over rejsemål med 92.568 rejsende. Det er dog stadig kun halvdelen af, hvad det var før pandemien ramte.

 

Selvom Malaga denne gang er eneste spanske destination på listen, er Spanien stadig det mest populære land at rejse til.

 

Download Excel