12.03.2022

Københavns Lufthavn samler ind til fordel for Ukraine-ofre

Udover en million kroner fra CPH's gamle fordelsprogram, samles der ind i lufthavnen ind til nødhjælp i samarbejde med UNICEF. 

 

Ukrainerne står i en forfærdelig situation, hvor de har akut brug for hjælp. Lige nu er opråbet fra nødhjælpsorganisationerne, at man har brug for penge til bl.a. at sikre basale fornødenheder til de mere end 2 millioner flygtninge i nærområderne. CPH har derfor iværksat flere initiativer til at støtte ofrene for krigen.

 

For det første vil Københavns Lufthavns Advantage medlemmer* donere 1.000.000 kroner til Ukraine i forbindelse med initiativet ”Sammen om Ukraine”, der kulminerer med støttekoncerten lørdag den 12. marts. Initiativet er søsat af DR og TV 2 i samarbejde med 18 nødhjælpsorganisationer, herunder Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp, Læger uden Grænser og Red barnet

 

Derudover har vi planlagt et samarbejde med UNICEF om at opstille donationsmuligheder rettet mod både passagerer og lufthavnens ansatte. Vi har sammen med UNICEF iværksat en indsamling i CPH, som skal gøre det lettere for ansatte at donere penge til nødhjælp.

 

CPH har kickstartet indsamlingen med 100.000 kroner. For passagerer har vi gjort det let at donere sin pant eller give et pengemæssigt bidrag i terminalerne. For begge initiativer går pengene ubeskåret til UNICEFs arbejde.

 

Donationerne til UNICEF går til nødhjælpsforsyninger såsom rent drikkevand, pakker med medicin, varmt vintertøj, pakker med legetøj og andre forsyninger til børn.

 

Endelig vil CPH vil også afgiftsfritage NGO-fly, som har behov for at benytte lufthavnen til nødhjælp.

 

*CPH Advantage var et fordelsprogram, hvor passagerer kunne optjene bonuspoint til brug i terminalerne eller i forbindelse med parkering. Da programmet blev lukket i august 2020, fik medlemmerne mulighed for enten at få deres bonuspoint udbetalt eller donere dem til velgørende formål.