10.11.2022

Travlt efterår i CPH med 2,3 millioner rejsende i oktober

Mange benyttede chancen for at forlænge sommeren med en rejse i efterårsferien. Flere end 750.000 passagerer var gennem Københavns Lufthavn i uge 42 og dagene omkring. De USA-rejsende gør comeback i terminalerne. 

 

 

Med 2.264.263 passagerer blev oktober en af årets travleste måneder i Københavns Lufthavn, og søndag den 16. oktober var den travleste dag med 88.757 rejsende.

 

”Vi har haft en god oktober med mange ferieglade rejsende i terminalerne. At oktober ovenikøbet byder på dage med knap 90.000 rejsende, siger noget om, at der fortsat er en stor rejselyst, og mange gerne enten vil forlænge sommeren med en tur til syden eller opleve stemningen i en af Europas storbyer”, siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

 

Passagertallene for oktober er en markant fremgang på næsten 700.000 passagerer i forhold til samme måned sidste år, hvor 1,6 millioner var gennem terminalerne.
De mest populære destinationer er London, Oslo og Stockholm, men det er spanske sol- og storby destinationer som Malaga og Barcelona, der oplever den største passagerfremgang.

 

Mere amerikanske i terminalerne
I terminalerne bliver der talt mere amerikansk end længe. Ruterne til og fra USA går nu så godt, at antallet af USA-rejsende i oktober landende på omkring 90.000 – hvilket nærmer sig niveauet for oktober 2019 før coronaen ramte.

 

Trods en stille start på året har der foreløbig været 660.000 rejsende på ruterne til og fra USA.

 

”USA er en af vores vigtigste langdistancedestinationer, så det er gode nyheder, at vi så småt er ved at være tilbage på niveau. De lange ruter har stor betydning for Københavns Lufthavns position som et af de vigtigste trafikknudepunkter i Nordeuropa”, siger Peter Krogsgaard.
Samlet er der fremgang på de lange, interkontinentale ruter ud af Europa – i forhold til oktober sidste år fra 75.000 til 216.000 rejsende.

 

Nye ruter ud af CPH
Traditionelt er vinteren altid den mest stille årstid i luftrummet. Der er dog stadig nye spændende ruter og rejsemuligheder på programmet. For eksempel genåbner SAS ruterne til Miami, Prag og Tromsø mens antallet af afgange til populære Gran Canaria bliver øget.

 

Alene den seneste måned er det desuden blevet offentliggjort, at Air Canada, der i forvejen flyver mellem København og Toronto, begynder at flyve mellem København og Montreal, det spanske lavprisselskab Volotea åbner ruter til Marseille og Nantes, det polske selskab LOT får den polske by Radom på programmet, mens easyJet begynder at flyve mellem København og Nice.

 

”Det er afgørende for Københavns Lufthavn, at vi hele tiden udvikler vores rutenetværk og dermed Danmarks forbindelser med resten af verden. Derfor er det glædeligt at så mange forskellige flyselskaber ser potentialet i CPH og vælger at åbne nye ruter ud af København,” siger Peter Krogsgaard.

 

Med passagertallene for oktober har der år til dato været 18.690.771 passagerer igennem Københavns Lufthavnen. Forventningen er, at CPH lander på omkring 22 millioner passagerer inden årets udgang.

 

 

Download Excel