Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
22.11.2022

Air India genåbner ruten mellem CPH og Delhi

Efter næsten tre års corona-lukning er der fra marts 2023 igen direkte fly tre gange ugentligt til verdens mest folkerige land. Genåbningen af ruten Delhi-CPH vil gavne dansk erhvervsliv og turisme - og styrke Københavns Lufthavn som nordeuropæisk trafikknudepunkt. 

Når Air Indias Boeing 787-8 Dreamliner fra Delhi lander i Københavns Lufthavn den 1.marts 2023 klokken 17:50 markerer det genstarten på en succesrig direkte rute og en styrkelse af samhandel og turisme mellem Danmark og Indien.

 

”Delhi-CPH ruten vil styrke vores position som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt og give masser af nye muligheder for forretning og ferie i Asien. Dertil kommer at rejsende fra København vil kunne flyve via Delhi til en lang række destinationer i Indien og resten af Asien,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

 

Som medlem af Star Alliance vil Air India få mulighed for at benytte det store Star Alliance transfer-netværk i København og sende indiske rejsende fra Delhi videre ud i Europa via Københavns Lufthavn.

 

”En direkte flyforbindelse til Indien var i mange år et stort ønske i Danmark, hvor regering, ministerier, myndigheder, virksomheder og lufthavnen arbejdede intenst på at få landet ruten mellem Delhi og CPH. Det lykkedes endelig i 2017,” fortæller Thomas Woldbye.

 

Allerede i 2019 var der 89.000 rejsende og 8 ud af 10 sæder solgt. Ruten blev sat på hold i marts 2020, da pandemien ramte. Efter snart tre år pause er Air India klar til at genstarte.

 

”Det er virkelig en god nyhed for Danmark og Sydsverige,” understreger Thomas Woldbye.

 

Store perspektiver for dansk erhvervsliv
Hos Dansk Erhverv ser administrerende direktør Brian Mikkelsen store perspektiver for dansk erhvervsliv i det voksende marked.

 

”Med genåbningen af ruten får vi genskabt den direkte adgang til et kæmpe marked for Danmark. Det understreger også, hvor vigtigt det er med CPH som velfungerende og effektiv hub-lufthavn, der kan tiltrække store flyselskaber med direkte ruter til store markeder – og dermed skabe international tilgængelighed til gavn for dansk erhvervsliv og turisme,” siger Brian Mikkelsen.

 

I 2021 eksporterede Danmark for 19,3 milliarder kr. og importerede for 13,3 milliarder kr.  Ifølge tal fra Dansk Industri har danske virksomheder seksdoblet investeringerne i Indien over de seneste 15 år, og Indien er nu det land, hvor danske virksomheder har næstflest ansatte.

 

Godt nyt for turismen
I Indien er lysten til at rejse ud i verden voksende. Før Coronaen ramte var antallet af indiske udrejsende turister fordoblet på få år.

 

Hos Wonderful Copenhagen kvitterer administrerende direktør Mikkel Aarø-Hansen for det tætte, mangeårige samarbejde om at få Air India til Danmark – og nu at få genstartet ruten efter Coronaen. Det vil også betyde flere indiske turister og forretningsfolk i Danmark.

 

”Direkte ruter, der forbinder Danmarks hovedstad med vækstcentre og knudepunkter ude i verden, har kæmpe samfundsmæssig betydning. Både i forhold til at tiltrække talenter, investeringer og internationale turister hertil. Og for eksport og udrejsemuligheder for danskerne den anden vej,” siger Mikkel Aarø-Hansen.

 

Den store strategiske betydning har også fået ruteudviklings-programmet ”Greater Copenhagen Connected”, der administreres af WOCO, til at tilbyde økonomisk støtte til markedsføring af hovedstaden for indiske rejsende og virksomheder.

 

Fakta:

  • Air India vil flyve fra København til Delhi onsdag, fredag og søndag klokken 19:45 med ankomst 07:40. Fra Delhi er der afgang 13:30 og ankomst i CPH 17:45.
  • Ruten flyves meden 256-sæders Boeing 787-8 Dreamliner, heraf 18 business class sæder
  • På grund af det lukkede luftrum over Rusland og Ukraine er flyvetiden 8-9 timer.
  • Indien er på decimaler i dag verdens mest folkerige land med knap 1,4 mia. indbyggere
  • Delhi i det nordøstlige Indien er landets hovedstad og største byområde med 26,5 millioner indbyggere.
  • Danske turister besøger bl.a. Delhi med de mange monumenter og markeder, Agra med det berømte Taj Mahal-mindesmærke og de smukke strande i Goa og Kerala.