12.10.2022

CPH passagertal: Travl september – og travl efterårsferie forude

Over to millioner passagerer rejste til og fra Københavns Lufthavn i september. Flere langdistanceruter oplever fremgang i antallet af passagerer – hvor særligt Thailand er begyndt at rykke. Forude venter en travl efterårsferie med mange rejsende. 

 

Årets første efterårsmåned var travl i Københavns Lufthavn. 2.282.615 passagerer var gennem terminalerne i september. I takt med at restriktionerne bliver ophævet begynder flere at rejse længere væk. Det gælder blandt andet Thailand, hvor ni ud af ti afgange fra CPH er tilbage, og flyene er fyldt godt op – antallet af passagerer er steget med hele ni procent i forhold til september 2019.

 

”Tallene viser, at folk er parat til at rejse ud i verden, så snart restriktionerne bliver ophævet. Det er helt klart det, vi ser med Thailand i øjeblikket, og vi håber på, at resten af Asien også snart følger trop, så vi for eksempel kan få flere fly mellem CPH og Kina,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Fremgang for langdistanceruter
I det hele taget er der solid fremgang at spore på langdistanceruter til og fra CPH. I september rejste 215.765 passagerer på langdistanceruter. Det svarer til at 72 procent af passagererne på langdistanceruter er tilbage sammenlignet med 2019. Sidste måned lå indekset på 63, så der er tale om en fremgang på ni procentpoint på en måned.

 

”Det har primært været indenrigs – og europæiske ruter, der har oplevet fremgang i antallet af passagerer siden genåbningen af luftfarten. Derfor er det ekstra glædeligt, at der kommer mere gang i trafikken på langdistanceruterne. Københavns Lufthavn er et af de vigtigste trafikknudepunkter i Nordeuropa med gode forbindelser ud i verden – og det skal vi blive ved med at være”, siger Peter Krogsgaard.

 

USA er den absolut mest populære langdistance destination fra CPH med New York som favoritten over dem alle. Hver tredje USA-rejsende flyver til og fra New York efterfulgt af San Francisco, Los Angeles, Chicago, Washington D.C. og Boston. I september rejste knap 100.000 mellem Københavns Lufthavn og USA, hvilket indikerer, at markedet er på vej tilbage på 2019-niveau.

 

Udsigt til mange rejsende i efterårsferien
Travlheden fortsætter i oktober, som er en af de store rejsemåneder. De travle rejsedage i forbindelse med efterårsferien er allerede i gang. Søndag den 9. oktober var flere end 86.000 passagerer igennem lufthavnen, og de to næste weekender bliver endnu mere travle, hvor op mod 90.000 passagerer skal gennem lufthavnen på de mest travle dage.

 

”Det er godt, at lufthavnen igen bobler af rejseglæde. Vi er klar til at tage imod de mange, der skal på efterårsferie – først danskerne, der primært rejser i uge 42, og så svenskerne, der holder ferie lidt senere i oktober. Vi glæder os til at tage imod de mange ferierejsende og sørge for, at de kommer godt afsted på efterårsferie,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Københavns Lufthavn opfordrer alle passagerer til at møde ved check in to timer inden afrejse til europæiske destinationer, mens man skal møde tre timer inden, hvis man skal udenfor Europa.

Download Excel