28.01.2022

Indrejseregler til Danmark lempes – men husk mundbind

Fra på tirsdag bliver det nemmere for udenlandske turister og forretningsfolk at rejse til Danmark. Kravene om test ved ankomst fra en række destinationer fjernes. Nu kan langt de fleste nøjes med et gyldigt coronapas. Det er godt nyt for rejsebranchen. For udenlandske og danske rejsende er dog en regel, der stadig gælder: Der skal bæres mundbind i terminalerne. 

Et flertal i Folketinget har i dag besluttet ophæve testkravet før indrejse i Danmark og lempet en række andre restriktioner. Det er godt nyt for hele turist- og rejsebranchen og for Københavns Lufthavn.

 

"Siden sommeren 2021 har vi kunnet se, at danskerne lyst til at rejse ud i verden er usvækket. Når mulighederne er der og reglerne er enkle, så rejser vi ud og gæster kommer til os. Her er de lempede regler en vigtig og meget kærkommen håndsrækning til en turist-branche, der er sendt i knæ af COVID-19," siger kommerciel direktør i CPH, Peter Krogsgaard,

 

Fra 1. februar skal ingen udenlandske gæster testes eller isoleres ved ankomsten til Københavns Lufthavn. Fremover er det nok med gyldig dokumentation for vaccination med en anerkendt vaccine eller et negativt testresultat foretaget umiddelbart forud for rejsen til Danmark. På coronasmitte.dk skriver myndighederne:

 

  • Vaccinerede og tidligere smittede: Kan indrejse uden test eller isolation fra alle lande. Dog fastholdes krav om test og isolation, hvis man har opholdt sig i et land/område med en bekymrende virusvariant. For tiden er der ingen sådanne lande elle områder.
  • Rejsende, som ikke er vaccinerede eller tidligere smittede: Skal lade sig teste senest 24 timer efter indrejse. Ved indrejse fra et land i EU/Schengen kan man vælge i stedet at lade sig teste inden indrejse. Ved indrejse fra COVID-19 højrisikolande er der krav om isolation for personer, der hverken er vaccineret eller tidligere smittet.
  • Godkendte vacciner: Listen over vacciner som er godkendt ved indrejse i Danmark udvides til at omfatte både EMA- og WHO-godkendte vacciner.

 

Fra på tirsdag fjernes stort set alle COVID-19 restriktioner i Danmark, så hverdagen kan vende tilbage. Sammen tendens ses i flere Europæiske lande.

 

"Rejsereglerne og restriktionerne på tværs af Europa er dog stadig forskellige. Derfor er det vigtigt, man orienterer sig grundigt om forholdene i de lande, man rejser til. Det kan i dag være vanskeligt, fordi reglerne ofte ændres med kort varsel. Derfor bør der arbejdes for fælles europæisk lempelse af rejserestriktionerne. Det næste naturlige skridt vil være at se på, om vi i fremtiden kan nøjes med restriktioner i forhold til lande med eventuelle bekymrende COVID-19 varianter. Det er afgørende, hvis vi for alvor skal have genstartet rejsebranchen, understreger Peter Krogsgaard.

 

En regel er dog den samme for danske og udenlandske rejsende i alle Europæiske lufthavne og flyselskaber: Der skal fortsat bæres mundbind i terminalerne og ombord på flyene. Som international lufthavn følger CPH anbefalinger fra det Europæiske agentur for luftfartssikkerhed, EASA, omkring brug af mundbind.