12.09.2022

Syv millioner passagerer i Københavns Lufthavn hen over sommeren

August var travl i Københavns Lufthavn, hvor flere end 2,3 millioner passagerer var gennem terminalerne. Samlet set betyder det, at der i årets tre sommermåneder var syv millioner passagerer gennem Københavns Lufthavn. Spanien er i top som det mest populære land at rejse til. 

 

Sommerferien er forbi for de fleste. For Københavns Lufthavn har det været tre travle sommermåneder med 7.000.376 passagerer i juni, juli og august. Alene i august rejste 2.328.339 til og fra Københavns Lufthavn. Det svarer til, at otte ud af 10 passagerer er tilbage efter corona.

 

”Det har været en travl sommer i Københavns Lufthavn, og det har været dejligt at ople-ve terminalerne fyldt med liv og ferieglade rejsende. Det er tydeligt, at der er mange, der har længtes efter at komme ud at rejse igen, og de fleste er da også taget afsted mod sydens sol”, siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

 

Flere rejsende til Grækenland og Tyrkiet
Det er primært de europæiske ruter, der er på vej mod samme niveau som før corona. Spanien topper listen over de mest populære lande. I løbet af de tre sommermåneder er 668.516 passagerer rejst mellem Københavns Lufthavn og Spanien, hvilket er godt tre procent færre end i 2019 inden pandemien.

 

Til gengæld er der flere, der har valgt at rejse mod sol og sommer i Grækenland og Tyr-kiet. De to lande oplever en stigning i antallet af passagerer på henholdsvis 10 og 11 procent i forhold til 2019. 415.500 passagerer er rejst mellem CPH og græske destinati-oner, mens 398.488 passagerer er rejst til og fra Tyrkiet i løbet af juni, juli og august.

 

Travl sommer i Europa
Sommeren har været travl i de europæiske lufthavne. Over hele Europa er de rejsende kommet tilbage hurtigere end forventet, og manglen på mandskab i både flyselskaber og lufthavne har udfordret hele branchen.

 

”Den første travle sommer siden corona gav en del udfordringer med bagagehåndterin-gen og længere ventetider i de fleste europæiske lufthavne. Vi fik mandet op så hurtigt som muligt, og når alt kommer til alt, er det gået godt i Københavns Lufthavn, og langt de fleste passagerer er kommet afsted som planlagt”, siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

 

Download Excel