01.09.2022

CPH skaber mere plads ved ”McDonalds-rundkørslen”

Med en ekstra kørebane og langt bedre plads til at dreje ind til McDonald’s, Netto og Circle K, vil Københavns Lufthavn forsøge at lette trafikken i den travle rundkørsel før Kystvejen. Udbygningen til knap to millioner kr. forventes klar til november. 

 

Der er for ofte for mange biler omkring frokost og tidlig aften ved indkørslen til McDonald’s i lufthavnen. Det har flere gange givet bilkøer ud i rundkørsel og i perioder gjort det svært, at komme ind på Kystvejen.

 

Nu vil CPH investere op mod 2 millioner kroner i at skabe mere plads til trafikken, oplyser Københavns Lufthavns direktør for byggeri og udvikling, Lone Edelbo.

 

”Der er brug for mere plads, så vi kan gøre det lettere for borgerne i Dragør og for de mange virksomheder at komme til og fra Kystvejen,” fortæller Lone Edelbo.

 

Derfor skal kapaciteten på svingbanen ind til området udvides. Kørebanen bliver forlænget, så der kan være op til 12 biler. Derudover udvides den højre bane på det første stykke af Kystvejen, så det bliver nemmere at passere, hvis man skal ligeud mod Dragør eller til fragtvirksomhederne langs Kystvejen.

 

Anlægsarbejder forventes at gå i gang i slutningen af september og være klar inden udgangen af november.

 

”For at få lavet den nye udvidelse hurtigst muligt vil arbejdet formentlig komme til at være i gang hen over efterårsferien, men vi forsøger at undgå afspærring af vejbaner, så trafikken forstyrres mindst muligt.” fortæller Lone Edelbo.

 

CPH er også i dialog med McDonald ’s om at restauranten kan optimere drive-in trafikflowet, så der bliver plads til flere kunder - uden der skabes køer.