20.06.2022

Stor fremgang i ruter fra Københavns Lufthavn til Grækenland

Nu er der endnu bedre muligheder for at komme ned og nyde den græske sommer. I denne uge åbner seks nye ruter direkte fra Københavns Lufthavn CPH til forskellige græske lufthavne. Det betyder, at der i år er flere ruter fra CPH til Grækenland end i 2019 – før pandemien. 

Den græske sommer lokker med turkisblåt hav, skønne strande og et væld af seværdigheder. Og der er masser af muligheder for at komme afsted, hvis du drømmer om at sidde i skyggen, gennemvarm efter en tur på stranden, og nyde en græsk frokost, mens cikaderne synger i pinjetræerne.

 

 

Nye ruter fra Københavns Lufthavn til Grækenland betyder, at der er endnu mere at vælge mellem, hvis du vil holde sommer i det græske med garanti for sol og varme. I denne uge åbner Norwegian seks nye ruter til Grækenland fra Københavns Lufthavn – så selskabet i alt flyver til otte græske destinationer fra CPH. Udover Norwegian flyver seks andre selskaber rutefly til Grækenland, det gælder blandt andre SAS, Aegean Airlines og Ryanair.

 

"Grækenland er en af de mest populære sommerdestinationer fra Københavns Lufthavn. Der er rigtig mange både danskere og sydsvenskere, der har fået rejselysten tilbage. Det mærker vi tydeligt i CPH. Derfor er det skønt, at der nu er endnu flere muligheder for at komme ned til sol og sommer i det græske", siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

 

Med ugens seks nye ruter byder sommeren nu på 27 forskellige ruter fra Københavns Lufthavn til Grækenland. Det er ni flere end sommeren 2019, inden coronapandemien, hvor der var 18 ruter fra CPH til græske lufthavne. De mange flere ruter betyder også, at antallet af flysæder fra CPH til Grækenland er steget med hele 19 procent sammenlignet med sommeren 2019.

 

Du kan nu flyve direkte fra Københavns Lufthavn til Athen, Chania, Heraklion, Kalamata, Karpathos, Korfu, Kos, Preveza, Rhodos, Santorini, Thessaloniki og Zakynthos.

 

36 charterruter til Grækenland

Derudover kommer alle charterruterne, der flyver ferieglade gæster afsted mod 15 forskellige destinationer i det græske. Ni forskellige flyselskaber betjener 36 charterruter ud af CPH. Det betyder, at der samlet set er 63 ruter – både rute- og chartertrafik – fra CPH til græske lufthavne i løbet af sommeren. Det er otte flere end i 2019, hvor der var 55 ruter til Grækenland fra Københavns Lufthavn.

 

Charterselskaberne tilbyder direkte ruter fra Københavns Lufthavn til Chania, Heraklion, Ioannina, Karpathos, Kavala, Korfu, Kos, Limnos, Mytilini, Preveza, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos og Zakynthos.

 

"Det er super glædeligt, at der også er fremgang på charterruterne. Vi oplever i det hele taget en stigende rejselyst efter to år med restriktioner og nedlukning. Det betyder desværre også, at vi har været udfordret i forhold til længere ventetider i sikkerhedskontrollen. Men vi arbejder hårdt på at være klar til en travl sommer, som vi kender den med ventetider på 20-30 minutter", siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

 

Hvis du skal rejse til Grækenland eller andre europæiske destinationer, anbefaler Københavns Lufthavn, at du møder op i lufthavnen to timer inden afrejse – også selv om du har checket ind hjemmefra. Går rejsen uden for Europa skal du møde op tre timer inden afrejse. Derudover gælder det om at pakke sin håndbagage korrekt, så det går hurtigere i sikkerhedskontrollen for alle rejsende.

 

Se de gode råd til rejsen her