27.06.2022

Rejselysten er tilbage - CPH forventer en travl sommer

Sommerferiehungrende danskere booker flyrejser til især de europæiske destinationer i en grad, der nærmer sig 2019-tilstande. Ligesom tidligere vil der derfor være tidspunkter med ekstra travlhed i lufthavnens terminaler, især på de store rejsedage i starten af sommerferien. Københavns Lufthavn anbefaler, at passagererne møder frem i god tid. 

4.jpg

 

”Ventetiderne i sikkerhedskontrollen har været en udfordring i en periode, hvor vi har ansat nye medarbejdere til at klare det hastigt stigende antal passagerer. Vi har ansat over 300 nye kollegaer til vores sikkerhedskontrol, der nu er klar til at få passagerne trygt og sikkert afsted på sommerferie,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard og fortsætter: ”Vi ser frem til en travl sommer med terminalerne fyldt af de forventningsfulde rejsende. Som vi også kender det fra tidligere, må man dog som passager på de travleste tidspunkter forvente længere ventetid ved check-in og i sikkerhedskontrollen. ”

 

Passagerer, der rejser på særligt travle dage – typisk weekenderne i sommerferien – anbefales derfor at pakke lidt ekstra tålmodighed med i bagagen og møde op i lufthavnen to timer inden afgang, hvis man rejser inden for Europa, og tre timer, hvis man rejser udenfor Europa.

 

For de yngste passagerer kan den ekstra ventetid være en udfordring, og derfor er der i sikkerhedskontrollen etableret et par særlige spor til familier med børn under 12 år.

 

”Børn kan nogle gange blive lidt utrygge ved at skulle stå blandt mange mennesker og gennemgå et sikkerhedstjek. For at tage hånd om dem og give den bedst mulige start på ferien er der mulighed for at benytte sporet til børnefamilier,” siger Peter Krogsgaard.

 

Har man under sit ophold i lufthavnen spørgsmål eller på anden vis brug for hjælp, cirkulerer et korps af servicemedarbejdere rundt for at assistere – de kan kendes på de grønne t-shirts.

 

Gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig på rejsen:

 

  • Check ind hjemmefra, hvis dit flyselskab tilbyder denne mulighed
  • Kom i god tid – også selvom du har checket ind hjemmefra
  • Hav dine rejsedokumenter klar (pas, covid-19 indrejsedokumentation) - se mere hos dit flyselskab eller på cph.dk
  • Følg dit fly på cph.dk eller CPH App
  • Rejser du med børn? Så er der i sikkerhedskontrollen etableret et par særlige spor til familier med børn under 12 år

Læs mere her: Gode råd til rejsen